måndag 28 juni 2010

Fynd från Österlen....


Helgen har spenderats på Österlen, som bjöd på strålande sol och en och annan loppis! Besökte en mycket charmig bordsmarknad/loppis i hamnen i Skillinge på söndagsmorgonen, där ovanstående kopp ifrån Stig Lindbergs "Berså" hittades för endast 40 kr.


Köpte även en liten skål (4469) ifrån Mari Simmulsons serie "Timglas" från 1960 för 20 kr på samma loppis.


Helgens något misslyckade inköp blev ovanstående lilla vas. Fick i ett svagt ögonblick för mig att den eventuellt kunde ingå i Atterbergs sintergods. Saknades stämplar undertill, så kunde inte gå på dessa. Köpte vasen för 175 kr, men upptäckte när jag väl kunde kontrollera den mot Ekeby-boken att den inte alls ingick i Atterbergs sintergods, utan istället är formgiven av Anna-Lisa Thomson (369 - från 1944). Ibland så blir det fel, men fick trots allt en tjusig vas!!

fredag 25 juni 2010

Pressklipp...


För några veckor sen satt jag och frun och åt en god lunch på ett närliggande café. Slötittade i ett nummer av Sköna Hem (nr 6/2010) och upptäckte plötsligt att ett av reportagen handlade om 50-tals keramik och speciellt UpsalaEkeby. Läste igenom reportaget och i en liten faktaruta fanns faktiskt en hänvisning till min blogg!

En rolig upptäckt på en annars ganska seg söndag! Har inte (vad jag vet) tidigare blivit omnämnd i något reportage, så var lite kul att jag råkade snubbla över detta. Förutom min blogg så hänvisas även till Porslinsbloggen och Upsala-Ekeby samlarna. Kul att bloggen syns och blir uppmärksammad!

Ha en skön helg!

söndag 20 juni 2010

Stig Lindberg - unik vas


Söndagsmorgonen bjöd som vanligt på en runda till torgloppisen i stan. Denna helgen har jag och frun haft besök av hennes charmiga brorssöner (inte helt olika Kalle Ankas vad gäller energi och bus), så besöket var främst inriktat på att hitta något roligt till dem. Jag hann dock gå en liten runda för mig själv, för att se ifall jag kunde hitta någon UE-keramik.

Såg direkt att ovanstående vas inte var ifrån UpsalaEkeby, men tyckte ändå att det var något speciellt med den. Vände på vasen, samtidigt som jag frågade säljaren vad han hade tänkt sig för vasen:

- 50 kr...

Signaturen på undersidan gjorde att jag väldigt fort bestämde mig för att klippa till.


Kände direkt igen "studiohanden", som jag sett tidigare (bl a när jag hittade en unik Lisa Larsson vas - läs mer här). Har forskat lite kring de olika stämplar som Stig Lindberg använde sig av under sin karriär och kommit fram till att vasen troligen är formgiven 1978. Är dock inte helt säker på detta, så ifall någon kunnig läsare vill bekräfta detta vore jag tacksam! Vasen är ca 12,5 cm hög.

Blev en skön start på morgonen, som även bjöd på fina fynd för brorsönernas del :)

torsdag 17 juni 2010

Utökad västkust...



Ensam är förvisso stark - men för vaser gäller dock att (minst) ett par alltid är bättre!!

Visade min första vas (märkt 2028) ifrån Ingrid Atterbergs serie "Västkust" för några veckor sen och har sedan dess lyckats komplettera samlingen med den lite mindre modellen (märkt 2027). Finns ytterligare en lite större vas (2029) ifrån Atterbergs serie från 1950 som skulle passa fint in i samlingen. Får bli sommarens aktivitet att hitta den...

Bloggen närmar sig med rask takt 40 000 besökare. Jag ville därför passa på att tacka alla som läser och kommenterar!! Alltid roligt att få höra vad ni som läser tycker och tänker, så fortsätt gärna med ert flitiga kommenterande!!

Önskar alla läsare en trevlig sommar!!

söndag 13 juni 2010

Inte mycket UE-keramik...


Vet inte ifall jag bara har haft otur eller vad det är, men vid de senaste tre loppisbesöken har jag inte hittat någon UE-keramik alls. En något skrämmande utveckling, men är kanske inte så konstigt med tanke på att allt fler fått upp ögonen för keramik från UE. Roligt på ett sätt, men samtidigt lite tråkigt att behöva konkurrera med allt fler uppköpare/Tradera-handlare/antikhandlare m m på de loppisar man besöker.

Dagens två loppisar bjöd endast på lite "tröst-köp", som kompensation för utebliven UE-keramik. Hittade två delar ifrån UE Gefles "Pigg" som jag gav 30 kr för. Under dessa syns en liten "Virr-Varr"-bricka som kostade 10 kr.


Trots att jag redan har en likadan röd telefon på vinden tyckte jag att det var dumt att inte utöka samlingen med en till för endast 20 kr.

Hur har er helg varit - några fynd?

tisdag 8 juni 2010

Helgens inköp...


Helgen bjöd på några loppisar, men tyvärr inte några stora fynd. Hittade ovanstående burk på en idrottsloppis på lördagen. Är en NilsJohan, som jag sett i lite olika färger, men aldrig tidigare i rosa. Tyckte att den var värd de 20 kr jag fick ge.

Hittade även en UE-kruka på samma loppis. Formgiven för Turitz&Co, men något osäker på exakt vad serien heter. Kostade endast 5 kr.


Slutligen så hittade jag fyra glasunderlägg ifrån serien "Argenta" från Gustavsberg. Är inte riktigt vår stil, men för 5 kr tyckte jag att de gott kunde få följa med hem ändå.