tisdag 24 juli 2012

Degeberga antikmarknad 2012


I helgen var det återigen dags för den årligen återkommande Degeberga antikmarknad. Årets besök var mitt fjärde i rad. 



I motsats till förra året så bjöd detta årets marknad på bra väder. Jag har de senaste åren satsat på att åka upp redan på lördag eftermiddag/kväll eftersom många säljare anländer redan då och börjar sälja. Vet inte ifall det är smart eller inte, men är i vilket fall som helst betydligt smidigare än att gå upp mitt i natten för att vara på plats vid 5-6-tiden när marknaden startar på söndagsmorgonen...



Många säljare hade i alla fall hunnit packa upp när jag kom fram, även om det såklart fanns en del bås som ännu inte var fyllda. I likhet med tidigare år så var utbudet i hög grad fokuserat på "Retro", även om det även finns antika inslag.


Förra årets besök blev något av ett fiasko, men i år hittade jag några fynd. Ovanstående skål ifrån Anna-Lisa Thomsons "Adria" serie inhandlades för endast 175 kr.



Jag köpte även två Rörstrand-koppar (märkta "Venezia") av samma säljare för 40 kr/st. Riktiga loppispriser...


Slutligen så hittade jag en komplettering till den fågel jag visat tidigare. Fick ge 350 kr för fågeln (0193M), vilket i efterhand har visat sig vara ett ganska bra pris med tanke på vad liknande föremål sålts för på Tradera m m.

På det stora hela ett trevligt besök, även om man ju alltid önskar att utbudet av UE-keramik skulle vara större och bättre. Är kanske ett resultat av att samlingen vuxit de senaste åren, men kändes överlag svårt att hitta annat än "standardföremål" på mässan, som man många gånger kände igen från förra årets mässa, där de förblivit osålda p g a allt för optimistiska priser...

onsdag 11 juli 2012

Senaste loppisfynden...


Trots semester så är det fullt upp med projekt kring hus och trädgård, vilket gör att tiden och orken för att uppdatera kring nya loppisfynd inte har funnits på sistone. Men nu tänkte jag råda bot på det. Har samlat senaste veckornas fynd i ett och samma inlägg. Ovanstående "Salix"-kopp hittades på Österlen för endast 30 kr. Saknades dock fat, men ett sådant hade jag hemma som jag fått gratis i samband med ett annat loppisköp tidigare.


Förra veckan hade jag tur och lyckades stå "först" när en säljare plockade upp en massa roliga föremål. Ovanstående vas (25 cm hög) ifrån Holmegaard köptes för 30 kr.



Därefter plockade säljaren fram en syltburk formgiven av Marianne Westman. Saknade tyvärr lock, men för 30 kr så var den ändå ett fynd.



Slutligen så köptes två stycken snygga vaser ifrån Rörstrand. Någon läsare som vet ifall de tillhör en särskild serie?!



UpsalaEkeby-inköp har det också blivit några. Ovanstående fågel (0192M) formgiven av Mari Simmulsson 1970 inhandlades för 20 kr på en tidig loppis. Jag hittade även ytterligare ett troll ifrån Mari Simmulsons serie från 1963. Även det kostade 20 kr.


Hjördis Oldfors serie "Pingvin" är väldigt populär och väldigt svår att hitta något ifrån. Har inga föremål sedan tidigare i serien, så när jag hittade ovanstående krus (5037, formgiven 1954) på en torgloppis för 20 kr så gjorde det inte så mycket att det fanns ett litet nagg. Kruset fick ändå följa med hem.



Roligaste inköpet till UE-samlingen är dock ovanstående golvvas (24, formgiven 1947) av Anna-Lisa Thomson. Vasen är hela 49 cm hög, men känns större än så på grund av sitt omfång. Vasen ingår i en serie med fiskbensmönstrad dekor, men saknar namn. Finns dock flera föremål i samma serie. Vasen dök upp på en torgloppis i söndags och för 200 kr var den ett enkelt köp. Finns en lagning på ett ställe, men inget som stör. Alltid roligt att få komplettera med ett lite större och ovanligare föremål till samlingen!

Många inköp  - vilket är din favorit?!