söndag 19 juni 2011

Oväntat fynd...


Eftersom väderutsikterna lovade regn igår hade jag bestämt mig för att inte gå upp tidigt och åka på loppis. Tog därför en välbehövlig sovmorgon och njöt av en god frukost i lugn och ro istället. När jag läste privatannonserna i tidningen upptäckte jag dock att det var loppis i ett koloniområde som ligger bara några minuter från oss. Eftersom vi är på ständig jakt efter trädgårdsredskap m m till huset fick jag ändra mina planer och kasta mig iväg till loppisen, trots att den hade pågått någon timme.

Väl på plats kunde jag konstatera att "loppisen" endast bestod av 5 säljare och att där inte fanns ett enda trädgårdsredskap. Däremot så stod ovanstående vas kvar. Den är inte felfri, men för 50 kr var det ändå ett enkelt beslut. Vasen är hela 36 cm hög och 26 cm i diameter. Märkt 208, formgiven av Anna-Lisa Thomson och tillverkad endast mellan 1940-42. Serien har inget namn, men påminner mycket om "Västkust" som Thomson formgav för Gefle.

5 kommentarer:

 1. Jag kan byta mängder av trädgårdsredskap mot UE-keramik.

  SvaraRadera
 2. Oj vilken tur! Den är jättevacker!

  SvaraRadera
 3. haha, Skaffarens kommentar var ju klockren! heja, heja!

  en liknande vas hittade på på en stor bakluckeloppis för ett tag sedan. jag tvekade länge eftersom den var naggad och lagad med gips (tror jag att det var) upptill, och jag avstod för att jag helst vill ha hela fina vaser. åtminstone att de ska vara hela upptill, mig gör det inget om det är något nagg i botten!

  SvaraRadera
 4. Grattis till fyndet!

  Den här vasen är underbar. Det är lite lustigt. Jag hade aldrig sett den när jag upptäckte den hemma hos min svägerska för två veckor sedan. Hon hade ärvt den men visste inget om ursprunget.
  Sen nu går jag in här och ser en likadan!

  SvaraRadera