måndag 11 juli 2011

En lyckad loppishelg - del 1


För någon vecka sedan offrade jag min enda sovmorgon och gick upp kvart i 6 på lördag morgon, efter en hård arbetsvecka, och körde några mil till grannstaden och dess återkommande loppis. Och hittade ingenting....

Därför var jag extra glad över att denna helgens uteblivna sovmorgon faktiskt resulterade i flera riktiga superfynd. Loppisen hade varit igång någon timme och jag hade bestämt mig för att gå tillbaka till bilen, när jag på vägen tillbaka såg ovanstående vas vid ett av borden .Tog inte många sekunder innan jag var framme och meddelade att jag ville köpa den.


Vasen är märkt 4086, är ca 30 cm hög och ingår i serien "Mars", som är formgiven av Mari Simmulson. Just "Mars" är en av de serier som jag verkligen försökt hitta fler delar ifrån. Men då det är fler än jag som verkar vilja göra det har priserna på Tradera m m blivit allt för höga för min budget. Priset på en tidig morgonloppis var däremot mer överkomligt. 50 kr ville säljaren ha för vasen, som är helt felfri...


Var länge sedan jag hittade någon ljusstake ifrån "Festivo", men i lördags hittade jag hela 4 olika delar. Totalt fick jag ge 140 kr för alla fyra.


Vid ett och samma bord hittade jag dels ovanstående karaff ifrån Arabia, formgiven av Kaj Frank (Tillägg: Kannan heter "Perhoskannu" med dekor av Birger Kaipiainen. Finns i flera olika storlekar och varianter på fjärilar) och även nedanstående två såssnipor ifrån Rörstrand för totalt 30 kr. Någon som vet vad servisen från Rörstrand heter? Enligt säljaren skulle det vara Rörstrands första servis, men det lät inte riktigt rätt?!Morgonens loppisrunda avslutades med två ytterligare tillskott till UE-samlingen. Efter att ha hittat den stora vasen ifrån "Mars"-serien var jag redan väldigt nöjd. Att då samma dag kunna komplettera samlingen med även en skål ifrån "Maj" för endast 30 kr var verkligen grädde på moset! Bägge serierna är inte något som dyker upp ofta på loppisar eller Tradera heller för den delen. Kändes därför smått otroligt att jag lyckades hitta något från bägge serierna på en och samma dag. Sista inköpet för dagen blev ytterligare en liten klyftvas för 40 kr. Vasen är formgiven av Anna-Lisa Thomson.

En helt fantastisk start på semestern! Och bättre skulle det faktiskt bli....

5 kommentarer:

 1. Oj vilken toppenrunda. Grattis till fynden!

  SvaraRadera
 2. Helt otroligt, vilken runda. Det lönar sig att vara uppe med tuppen;)

  SvaraRadera
 3. Vilka fynd! Den fina Arabiakannan är väldigt lik en som jag lagt upp på min blogg. När jag kikade på tradera vid köptillfället gick dessa kannor för 400-750 kronor stycket. Tokfynd!

  De andra fynden går inte av för hackor heller. Bra jobbat där!

  SvaraRadera
 4. Riktiga superfynd, grattis!

  SvaraRadera
 5. Ojojoj, det var en hel massa fynd! Så mycket vackert, är särskilt förtjust i alla UE-delarna du hittat. Klyftvaserna är så mjuka och fina i både form och glasyr.

  SvaraRadera