söndag 1 april 2012

2 sorters hästkrafter...


Ovanstående tjusiga retrobil fick vi i present av ett gäng kompisar som gått samman för att hitta något som passade både vår son och oss som retro-nördar. Tycker att den är hur häftig som helst! Än så länge är den lite för stor för att användas, men det gör inte så mycket. Den är fin bara som prydnad!


För den som är sugen på en likadan så säljer Precis-en-sån i Malmö den här modellen. Ett roligare alternativ till en Bobby-Car kanske?


Som jag har skrivit tidigare så brukar jag alltid passa på att titta runt när jag besöker en säljare av ett roligt retro-föremål. Chansen är som sagt stor att det finns något annat kul att köpa när man ändå är där! Precis det var vad som hände när vi klippte till på ovanstående stora dalahäst (ca 42 cm hög). Vi hade köpt ett annat föremål och på vägen ut fick jag syn på hästen i ögonvrån. Är i vanliga fall inget som jag är speciellt intresserad av, men det mesta blir ju roligare i större format (eller i väldigt smått format - är väldigt förtjust i miniatyrstolar m m). Jag var tvungen att fråga ifall hästen var till salu, vilket den visade sig vara. 200 kr ville säljaren ha för den, vilket kändes överkomligt. Hästen är väl använd av tidigare generationers barn, vilket jag tyckte var väldigt charmigt.


Tänkte även passa på att visa upp en ny bild på Stringhyllan som monterats upp i barnrummet och har fyllts med olika loppisfynd till sonen...

Ha en trevlig helg!

6 kommentarer:

 1. Wow så fin bil....och stringhyllan...supernsnyggt!

  SvaraRadera
 2. Ja bilen är helt klart mycket snyggare än min dotters bobby-car med släp, som förvisso inhandlats för ynka 20 kronor, på loppis såklart ;)

  SvaraRadera
 3. Borde inte det här vara ur serien Fenix som visades för några inlägg sedan;

  http://www.tradera.com/tungt-fat-upsala-ekeby-auktion_341150_153150323

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det stämmer. Askfat ifrån den serien...

   Radera
 4. passar på att skriva en lite hälsning till alla bloggar vi följer

  Glad påsk!

  önskar herr och fru Ljunggren /Retroprylar

  SvaraRadera
 5. Vad är elefanterna längst upp på hyllan för något, prydnader eller sparbössor? Fina var dem iallafall!

  SvaraRadera