lördag 20 april 2013

Loppissäsongen är igång!


Förra två helger sedan tog hela familjen en tur ut till Österlen. Vi hade prickat in några besök längs vägen och ett av dem var en idrottsförening som har en återkommande loppis. Vi hade även planerat in ett besök på nyöppnade "Rörums Retro". Har haft stora förhoppningar inför denna butiks öppnande, efter att ha läst ett hemma-hos reportage i Antikvärlden med Mikael Nykvist och Jessica Wihlborg som ligger bakom affären. Medan jag väntade på att loppisen skulle öppna kunde jag konstatera att även Mikael och Jessica bestämt sig för att försöka fynda. Alltid kul med lite konkurrens :)

Trots nämnda konkurrens lyckades jag ändå göra några fina fynd. Figuren av Mari Simmulson överst fyndades med en liten nagg för 10 kr. Tyckte inte att det avskräckte speciellt mycket. Med en 1 ½-åring här hemma gör det inte så mycket ifall det finns ett nagg eller två från början. De är nämligen stor sannolikhet att föremålet kommer få ytterligare några.Vid ett bord som egentligen var tänkt att innehålla tyger och smycken så fick jag syn på ovanstående säl ifrån Lisa Larssons serie "Lill-Skansen". Priset var endast 5 kr, vilket kändes som dagens stora fynd.


Jag klippte även till på en fin jordglob för dryga 50-lappen. Passar fint i fönsterbrädet tillsammans med RAR från Eames. Efter loppisen åkte vi ut till Rörums Retro och fick en trevlig pratstund tillsammans med ägarna. Alltid kul att träffa på likasinnade som man kan diskutera retro-föremål och framförallt UE-keramik med! Om ni har vägarna förbi Rörum (i närheten av Kivik/Simrishamn) så rekommenderas verkligen ett besök!


I morse steg jag upp tidigt för att vara på plats på bordsloppisen vid halv 7. Är en chansning att offra sin sovmorgon och gå upp tidigt på helgen, men ibland får man chansa och idag var det definitivt värt det. Morgonens första inköp blev något oväntat två gamla fina Lego-byggsatser. Vet inte riktigt varför jag klippte till på dessa, men för 25 kr/st tyckte jag att det skulle vara dumt att låta bli. Modellen med bilen (Lego System 329) är från 1967 medan huset (Lego System 324) kom redan 1965. Enligt säljaren var byggsatserna kompletta, men när jag kom hem kunde jag konstatera att så tyvärr inte var fallet. Dock är ju låda och instruktioner intakta. Finns kanske samlare på Lego som vill komplettera med detta?!


Dagens andra fynd blev ett UE-inköp. Har inte blivit så många inköp än den här säsongen, så roligt att få komplettera med ett fint föremål för endast 50 kr. "Tropicana" av Hjördis Oldfors (fat nr 5052) kom redan 1955. Har haft den mindre vasen i serien, men var dum nog att byta bort den. Får se ifall jag kan få tag på den igen...


Jag köper i stort sett aldrig glas på mina loppisrundor, men ovanstående karaff tyckte jag var riktigt snygg och när priset endast var 25 kr fick den följa med hem. Jag kan verkligen i stort sett inget om glas, så tar tacksamt emot hjälp med info kring karaffen. Jag har kunnat tyda stämpeln under till "Orrefors AG 1903/16".  Någon kunnig läsare som kan hjälpa till med info?


Dagens oväntade fynd var ovanstående AWAB-pall i kanonskick. Den var täckt med en massa lådor, men jag kände genast igen pallen ändå. Tur det, eftersom en annan köpare var sekunden efter med att meddela att han också gärna köpte den. Fick ge endast 50 kr...


Slutligen så bjöd morgonens runda på ett fat för 10 kr. Gillade formen och designen på fatet, men är dessvärre helt oviss om dess tillverkare/formgivare.


Stämplen undertill ser ut enligt ovan. Någon som känner igen den?


Idag har jag även hunnit med att hämta upp tre stycken indianer av Rolf Palm. Hittade dessa på Blocket och även om jag primärt samlar UE-keramik, så kunde jag inte låta bli att klippa till när priset endast var 50 kr/st.  Får tacka "Keramiksamlaren" för att jag kände igen dem, efter hans fina inlägg om just dessa indianer. Dessvärre visade sig, när jag skulle hämta dem, att en av dem hade ett lagat huvud. Alltid trist när det inte blir som man tänkt sig, men löste sig rätt bra ändå...


På vägen ut fick jag syn på ytterligare en AWAB-pall, som det visade sig att säljaren gärna också ville bli av med. Dagspriset om 50 kr visade sig gälla även här. Fick dessutom den lagade indianen på köpet...

Man kan nöjt konstatera att årets loppissäsong har rivstartat!

5 kommentarer:

 1. Det må jag säga ...vilka fina fynd !!

  SvaraRadera
 2. Grattis till dina fina fynd! Jag ser nu att man ska bo i de södra delarna av Sverige om man ska kunna fynda ordentligt;)

  Jättefina fynd! Lisa Larson för 5 kronor!!!

  SvaraRadera
 3. Superduper fynd!
  Ja nu är säsongen kanske i gång. Här i Götet har ju bakluckeloppisen startat och där finns det fina fyndchanser.
  Grattis.

  SvaraRadera
 4. Jag var på plats vid halv åtta, men när jag ser dina köp inser jag att jag får stiga upp ännu tidigare nästa vecka... ;) En sådan pall har jag letat efter det senaste halvåret och du hittar två (när jag sover bort dagen)! Riktigt bra fyndat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle ju inte påstå att halv 8 är att sova bort halva dagen :)

   Jag kommer inte behålla bägge pallarna, så om du är intresserad får du gärna köpa en. Maila mig i så fall på ueblogg@gmail.com

   Radera