söndag 5 maj 2013

Helgens fynd...


Denna helgens roligaste fynd var ovanstående två Astra-koppar, dekor av Eugene Trost för Gefle porslinsfabrik redan 1957. Tycker själv att det hör till ovanligheterna att man överhuvudtaget hittar några kaffe-/tekoppar på loppis numera, så var väldigt glad när jag fick syn på dem. Priset om 50 kr för paret var inte mycket att tveka kring. Nu måste jag bara få fat på några fat till dem...Även denna helgen hittade jag en AWAB-pall. Börjar ju uppenbarligen få lite för många för att få plats med alla tre här hemma, men tyckte att det var svårt att låta bli att klippa till när priset var överkomligt. Samma med dessa pallar som med kopparna - hör egentligen inte till vanligheten att man springer på dem!Förra helgen hittades ovanstående figur för en tia. När jag köpte dem var jag lite osäker på om det verkligen var Vicke Lindstrand som låg bakom eller inte, men för tio kronor kunde jag ju ha råd att chansa. Efter lite efterforskning kunde jag dock konstatera att min misstanke stämde. Formgiven av Vicke Lindstrand för UpsalaEkeby 1944.Denna helgen köpte jag min första "Fuga"-skål från Orrefors, formgiven av Sven Palmkvist 1954. Fick betala endast 10 kr för skålen. Kan något förskräckt konstatera att andelen glasinköp blir allt fler...

På det stora hela en trevlig loppishelg, med strålande väder och roliga inköp! Vilket gillade ni bäst?

8 kommentarer:

 1. Vilka fina fynd! Skulle inte säga nej till en stegpall, men har aldrig lyckats hitta någon på loppis.

  SvaraRadera
 2. Fina fynd som vanligt! Jag har ju många Astrakoppar, men har bara vid ett tillfälle hittat en på loppis, en kaffekopp! Stegpallarna är ju oerhört bra, vi har 4 st, men de behöver renoveras vilket inte hunnits med. Detta hindrar ju dock inte att de används :-)

  Vad gäller detta med glas så förstår jag dig, jag har samma "problem", glas är det som folk inte kan och som man oftast hittar på loppisar till bra priser. Man fastnar lätt för några favoritformgivare och färger, sen sitter man där ;-)

  Ps, om du inte är med i mina glasgrupper på FB så rekommenderar jag det, det finns massor av bilder och hjälpsamma människor som kan identifiera okända inköp eller ge inspiration till mer samlande (som om man nu behövde det ;-))

  SvaraRadera
 3. Alla dina fynd var superfina, men björnen vinner nog första plats =)

  SvaraRadera
 4. En pall till! :) Astra är en av mina favoriter, men jag har aldrig hittat någon på loppis. Det är som du säger, det är sällan man hittar några kaffe- och tekoppar överhuvudtaget på loppis.

  SvaraRadera
 5. man hittar väl inte astrakoppar på drottningtorget? hehe. allt väl? tack för tipset om stringhyllan för ett tag sedan. nu behöver jag bara en gavel till, jag tackar varmast om du håller ögonen öppna åt mig. söker också hyllplan i både 20 cm och 30 cm bredd, i teak.. inte så lätta grejer man vill ha, men skam den som ger sig!

  SvaraRadera
 6. Oj det var riktigt fina inköp du gjort! Riktigt bra priser också, grattis!

  SvaraRadera
 7. Jag hittade ett Astra-kaffefat på en loppis i helgen. Jag behöver inte fatet själv. Är det kaffekoppar du köpt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Va snällt att du tänkte på mig!! Det är tyvärr de större temuggarna jag hittat. Tack ändå!!

   Radera