söndag 27 september 2009

"På grund av lera"

För någon månad sen så tipsade jag om att Grödinge Antik skulle ha en utställning på Höganäs Museum. Utställningen öppnade denna helgen och jag var givetvis på plats för att få njuta av alla unika och udda föremål som Johan Helmersson och Peter Norén har samlat ihop.

Hade stora förväntningar och dessa blev verkligen införlivade!! Totalt så visas nästan 400 föremål, varav flera är unika eller väldigt ovanliga. Utställningen visar axplock ifrån 1886-1977, med fokus på varje årtionde. Själv så tyckte jag att det var mest intressant att få se Taisto Kaasinens olika figurer och djur, som jag inte tidigare sett mycket av. Även många av de unika golvvaserna, från bl a Ingrid Atterberg och Mari Simmulsson, var spännande att få se. Något som även förhöjde besöket var kommentarerna från en av de övriga besökarna. Vid de första montrarna kom hon med flera förslag på keramiker för de olika föremålen, framförallt Lisa Larsson så fort det rörde sig om figurer. Efter halva utställningen så tyckte hon att det var väldigt mycket keramik från Upsala-Ekeby och efter 3/4 av utställningen så gick det upp för henne att allt faktiskt verkade komma från UE...

Av respekt för Grödinges gedigna arbete så tänker jag inte visa några bilder från utställningen, så länge denna pågår. Bilden ovan är dock lånad från Höganäs Museum.

1 kommentar:

  1. Å, så synd att man bor så långt ifrån!!! he he.. kunnig Lady. ;) Ser verkligen fram emot att få se bilderna sen.

    SvaraRadera