fredag 19 mars 2010

Efterlängtad "City"-bägare...


Förvisso så visade UE-samlarna "City"-serien för inte så länge sedan, men ville ändå visa min samling. Har äntligen lyckats få tag på bägaren i serien, som länge tillhört mina favoriter bland Hjördis Oldfors och UE:s produktion. Från vänster till höger syns: 5175 (vas 11 cm hög), vas 5176 (vas 22,5 cm hög), bägare 5177 (17,5 cm hög) samt skål 5174 (23,5 cm lång).

Har tagit ca 2,5 år att få ihop alla delarna i serien (Askfatet finns, men dock än så länge endast i svart/vitt dekor - ifall någon samlar denna dekor och kan tänka sig att byta mot grön/gul så hör gärna av er). Förutom ovanstående föremål så finns även "City" som blomkrukor. Se detta inlägg för bild på blomkrukorna.

Trevlig helg!

Från vänster till höger så syns:

5 kommentarer:

 1. Så roligt när man får ihop kompletta samlingar. Jag som inte är så inne i UE har aldrig sett City förrän här på bloggen och jag tycke dekoren är fantastisk. Känns som om dekor och namn verkligen passar ihop!

  SvaraRadera
 2. Visst är de fina!!

  Har även "City" av Mari Simmulson, som jag visade i detta inlägget:(http://upsalaekeby.blogspot.com/2009/01/city-av-mari-simmulsson.html)

  Lite kul att samma namn användes på två olika konstnärers föremål, även om man i bägge fallen kan se varifrån inspirationen kommit :)

  SvaraRadera
 3. Underbar samling som jag gärna skulle vilja ha!!!

  SvaraRadera
 4. Hej.

  Vi googlade i dag Irma Yourstone eftersom vi på auktion ropat in en väggrelief av just henne. Då kom din blogg upp och vi såg att du har två stycken likadana men med annan färgsättning.
  Vi betalade 160kr och undrar om det var ett överpris. Sen skulle vi gärna vilja ha all info du har kring henne.
  Tack på förhand.

  SvaraRadera
 5. Hej jag har ett fat av de gul gröna extra om det är intressant?

  SvaraRadera