torsdag 20 oktober 2011

Blandade loppisfynd...


Tänkte visa några loppisfynd med UE-keramik som jag hittade för några veckor sedan, men som inte har hunnits med att visas på bloggen. Ovanstående bock av Hjördis Oldfors är en av tre av den större modellen. Finns även tre varianter av den lilla modellen. För alla se UpsalaEkeby-samlarnas inlägg. Dessa är inte jättevanliga så passade på när jag hittade en, trots priset. Fick ge 100 kr för bocken.


Hos samma säljare hittade jag även ett fat/skål ifrån serien "Fossil" av Mari Simmulson. Skålen är märkt 4095 och formgavs 1953 av Mari. Gillar att skålen kommer upp via foten och att den fina gröna glasyren undertill syns. Vaserna i samma serie har den gröna glasyren på insidan, vilket gör att den inte alls är lika framträdande. Finns ytterligare en mindre skål ifrån serien, som hade varit kul att komplettera med. Fick ge 100 kr även för detta föremål.


Slutligen så hittade jag en komplettering av serien "Maj", som jag visat skålen i sen tidigare. Vasen är märkt 4147 och formgavs 1954. Även här är det Mari Simmulson som ligger bakom formgivningen. Har tidigare fokuserat på serien "Mars", men när jag nu fått ihop två föremål ifrån "Maj" kommer jag nog även försöka komplettera denna serie...

Vilka "ofrivilliga" samlingar har ni skaffat er?!

5 kommentarer:

 1. fatet ur fossil-serien, vad läckert! det har jag inte sett innan. ofrivilliga samlingar.. hmm.. vita vaser och vita krukor kanske, gärna från just UE.

  SvaraRadera
 2. PO Ström-vaser. Och Royal Krona ljuslyktor. Samlar inte på dessa men har ju hittat dem så billigt så vad skall man göra??

  SvaraRadera
 3. Jag älskar Mari Simmulson, har själv en skål i serien Mars, maj ser också fin ut. Det är alltid lika kul att försöka komplettera serier.

  Tänkte även passa på tipsa om att vi från Retroprylar kommer endast att blogga från vår nya blogg, http://www.retroprylar.nu/ Om du vill kan du ändra adressen i din blogglista till den nya :)

  SvaraRadera
 4. Fossil var en riktigt läcker serie, gillar verkligen den gröna färgen!

  Och ofrivilliga samlingar... Aladin-lyktorna har jag alltid sagt att jag inte ska köpa på mig men nu har jag nog 10st, så det får man väl kalla en samling... :)

  SvaraRadera
 5. Hej.
  Den blå vasen från Lindshammar KAN vara av Gunnar Ander, chefsdesigner på Lindshammar som designat mycket fint glas. Slå upp honom på Googles.

  SvaraRadera