måndag 19 mars 2012

Oväntat fynd...


Igår gjordes ett högst oväntat fynd. När jag skulle köra hemifrån så upptäckte jag att en av grannarna längre ner på gatan höll på att tömma sitt förråd, eftersom de sålt sitt hus. Såg ovanstående stol i ögonvrån, tillsammans med en massa andra möbler, och bestämde mig för att fråga ifall de skulle sälja möblerna.

Det visade sig att de hade tömt flera lass redan och att detta var sista rundan. Barnbarnen skulle komma och kolla och det som blev över efter att de tagit vad de var intresserade av, skulle de köra på tippen.

Var ganska övertygad om att stolen skulle vara försvunnen när jag kom hem igen, men till min förvåning så stod den kvar. Barnbarnen hade av någon anledning inte velat ha stolen, så om jag ville så kunde jag få den. Vilket jag ju ville!

Kände igen designen, men kunde inte placera den när jag först såg den. Inga stämplar undertill heller, men efter att ha googlat lite så kunde jag konstatera att stolen är en "Florida, nr 143" från Bröderna Wigells Stolfabrik. Stolen formgavs troligen redan 1954, men finns ännu i produktion (se hemsidan). Stolen är inte lika vanlig och populär som pinnsoffan nedan, men pryder ändå sin plats!

Bild lånad från Lauritz.com

8 kommentarer:

 1. trevligt fynd, pinnstolar och pinnsoffor ska det vara! jag har därför både och i mitt kök, såklart. du, får man komma och köpa fler krukor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är välkommen! Lägg ett mail...

   Radera
 2. Fynd! Kul med två bloggare som hittar såna här på kort tid! Retrotokig slog till på en Florett-soffa, nr 150 med fanerad skiva idag för ett fyndpris :-)

  SvaraRadera
 3. Oj, bara att säga grattis! Jag har en soffa och skulle gärna ha en stol också!

  SvaraRadera
 4. Wow wow wow, vilket flyt! :)

  SvaraRadera
 5. Tala om att var på rätt plats i rätt tid! Snygg!

  SvaraRadera
 6. Jättefin! Vilken grej att fynda så där.
  Såg din kommentar om mina ekebyskyltar. Jag och maken hade ganska mycket tur. Lådan gick för bara några hundralappar. Förstår fortfarande inte varför fler tog chansen. Men den låg lite undanskymd den där fyndlådan.

  SvaraRadera