söndag 20 maj 2012

Fyndrik lördag (del 1)


I lördags så hade jag planerat in tre stycken loppisar som alla gick av stapeln på lördag morgon. Började klockan halv 7 i Lund på Södra Esplanaden, som jag skrivit om tidigare. Brukar vara svårt att göra fynd där, med tanke på alla kunniga (och morgonpigga köpare), men lyckades hitta några roliga fynd denna gången. Ovanstående tre "Trio"-koppar från Gefle hittades för 30 kr/st vid ett av de första borden. Tyvärr är de lite slitna och matta i färgerna, vilket jag märkte först när jag kom hem och packade upp dem...Efter Lund besökte jag en bakluckeloppis. För några veckor sedan var jag (bokstavligen!) 1 sekund ifrån att få köpa Lisa Larssons stora lejon för 20 kr. Var därför en skön tröst när jag igår hittade ovanstående figur av Lisa Larsson för 45 kr. Även på denna loppis är antalet antikhandlare/traderasäljare/retronördar väldigt högt, så sannolikheten för att man skall vara på rätt plats vid rätt tillfälle är väldigt låg.Jag lämnade bakluckeloppisen lite tidigare än övriga kända handlare m m och begav mig i god tid till IKEAs årliga loppis. Tidigare år har jag inte hittat så mycket, men denna gången var det betydligt roligare. Verkade som att jag var i stort sett ensam om att leta retro, så gjorde många roliga fynd. Ovanstående tre Festivo-ljusstakar från Ittala inhandlades snabbt för 60 kr för alla tre. Samliga är dessutom märkta med "TS" i botten efter Timo Sarpaneva.Några bord längre bort hittade jag ovanstående lampa och kakburk (Nils Johan) för en tjuga per styck. Lampan är omärkt, men bör väl höra hemma någon gång på 60-/70-talet?!


Dagens mest osannolika inköp blev ovanstående trumpet, som jag fick ge endast 25 kr för. Antar att detta köp bekräftar det faktum att jag är kapabel att köpa i princip vad som helst, så länge jag hittar det till ett bra pris på loppis. Kan även vara en förklaring till att jag redan som 11-åring klippte till på ett stort bowlingklot för en tjuga, på den lokala loppisen, enbart för att det kunde "vara kul att ha". Vad gäller trumpeten, så har jag av någon anledning länge tyckt att det kunde vara ett kul inredningsinslag, men aldrig sprungit på någon tidigare på loppis. Detta exemplar lämpar sig nog enbart för prydnad. Tillverkare är "Meinel & Herold Musikinstrumentenfabrik in Klingental". Någon läsare som vet mer om denna tillverkare?! Vore kul att veta mer kring instrumentet, såsom ålder m m.

Förutom ovanstående föremål hittades även två stora fina äldre jordglobar för 25 kr/st, samt lite leksaker till sonen. Hittades då ingen UE-keramik? Fortsättning följer i del 2...

4 kommentarer:

 1. "Trio" är verkligen snygga kaffekoppar och det var ju synd att de hade sina slitningar,,,Mera förgrymmad skulle jag nog ändå va över att missa ett Lisa larsson lejon för en Selma! Hu!! Ett säkert trauma!
  Vilken bakluckeloppis ändock - det ska nog vara där som man kan hitta fynden :)

  SvaraRadera
 2. Fina fynd! Det saknas en del i kakburken, den längst ner, den är helt röd under. Jag har den nämligen själv...men gav nog en 150 kr för den , dock i perfekt skick.

  SvaraRadera
 3. haha, du är alltså kapabel till att köpa vad som helst! den var bra! måste sticka till södra esplanaden snart, längesen jag var där, för att jag tyvärr nästan alla lördagar.

  SvaraRadera
 4. hehe har du varit i MINA trakter, fy fan :)

  SvaraRadera