lördag 25 augusti 2012

Blandade loppisfynd


Under semestern har det blivit en del loppisbesök. Tyvärr så lyser UE-fynden med sin frånvaro, men några roliga inköp har det ändå blivit, som jag tänkte visa. Ovanstående kryddburk "4-kryddor" samt "Socker"-burk av Marianne Westman för Rörstrand fyndades i morse för 70 kr för paret. Har tyvärr inte några övriga delar i någon av dessa serier, så får se ifall de behålls eller ej. Finns en gräns för hur många olika samlingar man kan skaffa sig...


Idag hittades även två kaffekoppar ifrån norska Figgjo Flint - Turi Design. Modellen/dekoren heter "Astrid". De båda kopparna kostade 10 kr ihop.


Ett set med fina salladsbestick i teak och rostrfritt från Karlsson & Nilsson. Märkta "KN Rostfri Sweden". Fick ge 10 kr även för detta.


För någon vecka sedan hittades ovanstående vas ifrån Arabia. Formgivare är Kaarina Aho. Vet inte när den är tillverkad, men det kanske någon kunnig läsare kan meddela? För 20 kr så tyckte jag att den kunde få följa med hem.


När jag köpte denna ljuslyktan för 10 kr så var jag helt säker på att jag fyndat en "Ofir" från Atelje Lyktan. Men efter lite jämförelse så kunde jag konstatera att denna är tillverkad av Philips och dessutom med stor sannolikhet "hemmamålad". Märkligt att Philips kunde få tillverka en exakt kopia av Ofir, men de kanske köpte rättigheterna till detta? Finns ju förvisso en liten skillnad i att det även går att sätta ett stearinljus i denna variant, men känns ändå som ett intrång på existerande formgivning/design. Någon som vet mer?


Förra veckan sedan så hittade jag ovanstående "Kobra" i en låda på loppis. Den var täckt av smuts och jord och snurrskivan/knappen på undersidan gick inte att rubba. Säljaren ville bara ha 40 kr, så jag tyckte att det kunde vara värt ett försök att få den snygg. Tyvärr var jag lite för ivrig när jag kom hem, så missade att ta en "före"-bild. Med hjälp av lite tålamod, Fulgentin och en hel del putsande och smörjande så blev den som ny. Snurrskivan och av/på-knappen fungerar igen...4 kommentarer:

 1. Jag har den blåsvarta kryddburken - annars så samlar jag på den serien. Hör med "Porslin & Nostalgi" om de är intresserade!

  SvaraRadera
 2. Vi har dom :)
  Men det är ju ett sjukt bra pris. Sockerburken kan nog gå för en nolla till på Tradera!

  SvaraRadera
 3. Vilka fina fynd, även om det inte var något från UE. ;) Sockerburken är ju bara för läcker! Och det norska porslinet från Figgjo börjar bli mer och mer populärt här i Sverige med - och jag förstår varför, de har väldigt fina och färgglada dekorer.

  SvaraRadera
 4. Takk for din interessante og lærerike blog som jeg nettopp har funnet:) Så mange fine loppis-funn!

  Arabia-vasen er designet i 1959 i følge denne siden, der den minste vasen i serien også er til salgs for en meget stiv pris: https://epla.no/samler/produkter/611580/

  SvaraRadera