lördag 10 november 2012

Fynd ifrån Göteborg...


Förra helgen gjorde familjen en liten minisemester till Göteborg och i samband med besöket hanns det även med några loppisar. Ovanstående tre Signe-Persson Melin föremål fyndades på Kvibergs Marknad för endast 40 kr för hela setet. Har sen tidigare hittat just sockerströaren i samma serie, men då denna var naggad har jag redan gjort mig av med den. Samtliga föremål ovan var dock i felfritt skick. 

Tillsammans med tekannan, som jag hittade i somras, börjar jag nu få till en liten samling av SPM-keramik, som jag tycker allt mer om. Var extra roligt att på Röhsska Museét hitta en nästan exakt kopia av min tekanna i deras utställning om betydande design/formgivning genom åren. Får hoppas att Carina, med bloggen Precis-en-sån, får rätt i sin fundering kring SPM som nästa stora samlarområde!På samma marknad hittade jag även två kaffekoppar ifrån Stig Lindbergs serie "Prunus". De är inte i mint condition, men 50 kr per kopp kändes ändå som ett fynd. Nu börjar min samling av te- och kaffekoppar innehålla allt fler av Stig L:s mer kända alster. Kika under kategorin "Stig Lindberg" för fler koppar ifrån samlingen.

På det stora hela en riktigt lyckad loppisrunda i Göteborg, som gav mersmak!

5 kommentarer:

 1. Det är inte ok att komma hit ner och sno våra fynd :)
  Prunus kopparna är ett fynd tycker jag verkligen.

  SvaraRadera
 2. Vilken tur du hade! Det är sällan man hittar något bra på Kviberg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle påstå att fyndchansen är dålig där. Men man kanske skulle ge det fler chanser :)

   Radera
  2. Jag får nog instämma med Lybtar om att fyndchansen generellt sätt var väldigt låg. Inte många privata säljare och väldigt mycket lump, rent ut sagt. Hade en väldig tur med bägge fynden, då jag råkade passera just som de packades upp hos de få säljare som faktiskt var privat personer som hade rensat ut och stod och sålde vid ett enda tillfälle.

   Radera
 3. Vilka fina fynd Peter! Bara att gratulera!

  SvaraRadera