torsdag 30 april 2009

Övergivet fynd?!

Idag har jag åkt halva landskapet runt p g a jobb, vilket dock även innebar några chanser till loppisbesök. Tyvärr var några stängda på grund av valborg, men lyckades ändå hitta några nya ställen.


Första stoppet blev en nyöppnad loppisbutik, som egentligen hade stängt, men där ägarna var och städade. Efter lite förklaring så släpptes jag in och fick kika lite. Visade sig vara i princip bara massa skräp, med undantag för ovanstående vänsta kruka. Stod precis vid entrén. 5 kr!! Var bara att klippa till. Krukan ingår i samma serie som nedanstående fat - nämligen Adria, som formgivits av Anna-Lisa Thomson. Har hittat min kruka på den eminenta sidan www.blandannat-keramik.com, som har ett fint register över UE-keramik.


Efter att ha hittat krukan så begav jag mig vidare till nästa resmål. Körde på mindre landsvägar för att njuta av vädret. När jag passerade en åker så såg jag något bekant i ögonvrån. Trodde först inte jag såg rätt, men var tvungen att stanna och gå ut och kolla. Långt ute på åker stod nedanstående två stolar!! Helt övergivna och tillsynes utan förklaring. Var tvungen att ta en bild och dokumentera fyndet med mobilen. Med lite ny färg skulle de kunna bli hur fina som helst!! Lämnade dock givetvis kvar stolarna, men skulle gärna ha likadana hemma på balkongen!!


Sista stoppet bjöd på ytterligare en Ekeby-kruka - en "Svea", som syns på ovanstående bild. Tyvärr lite nagg, men för 10 kr så tyckte jag att det var värt att klippa till.

Trevlig helg!

1 kommentar:

  1. Trevliga krukor, och ja stolarna var ju fina, månne det är någon fågelskådare som ställt dem där...

    SvaraRadera