lördag 13 november 2010

"Calypso" - Mari Simmulson


Har varit lite tyst på bloggen på sistone, vilket främst beror på arbetsbörda samt det faktum att vår boendesituation är på väg att förändras (mer om detta vid ett annat tillfälle). Detta innebär dock inte att jag inte har köpt någon UE-keramik på sistone. Tvärtom!

Ovanstående vas har länge hört till mina favoriter hos UE. Jag blev därför väldigt glad när jag kunde fynda den för endast 115 kr via Tradera (och dessutom kunde hämta den 5 min efter avslutad auktion hos säljaren). Vasen är märkt 4288 och ingår i Mari Simmulsons serie "Calypso", som hon formgav 1957. Vasen som är hela 28 cm hög är helt naggfri, men som syns av bilden, så har en del av glasyren släppt. Enligt tidigare ägaren har den använts flitigt och 50 års diskning har satt sina spår....


Nu har jag totalt 3 föremål ifrån "Calypso"-serien, men skulle gärna vilja komplettera med några ytterligare, exempelvis den större vasen i serien, märkt 4289. Ifall ni vet någon som har föremål ur serien till salu - hör gärna av er till ueblogg@gmail.com.

Ha en skön helg!

5 kommentarer:

 1. Älskar att jag hela tiden får lära mig nya saker på din blogg. finns så mycket vackert som vi ännu inte har upptäckt.

  SvaraRadera
 2. Serien är verkligen fin, jag har sagt det förut...har dock inte kommit över nån del ännu till vettigt pris!

  SvaraRadera
 3. Calypso är så läcker....jag som är novis på Upsala ekeby tycker det är lika roligt att lära sig nåt nytt varje gång jag går in på bloggen!

  SvaraRadera
 4. Hej! Tack för inlägget och ditt intresse av vår nystartade blogg.
  För att hedra första kommentaren tillägnar vi nästa inlägg till dig Upsala Ekeby-bloggen och ett av dina intressen: Mari Simulsson.

  Mvh

  Retroprylar
  http://retroprylar.blogspot.com/

  SvaraRadera