söndag 20 februari 2011

Före/Efter - Kontor


Tänkte visa några sista bilder från husrenoveringen. Ett av de rum som vi jobbat mest med vid renoveringen är kontoret. När vi köpte huset såg rummet ut som nedan:


Väggen av garderober som skymtar till vänster på bilden revs ut och avslöjade en grov tegelvägg bakom. Vi gillade bägge den lite råa känslan med tegelväggen, så vi valde att behålla den och endast måla om den i en vit nyans. Övriga väggar spacklades och målades om. Den gamla korkmattan slets ut och efter MÅNGA timmars skrapande så fick vi bort alla gamla limrester. Ny ekparkett lades in och vår stringhylla kunde äntligen sättas upp. Resultatet syns nedan...


Samtliga vaser/fat m m från samlingen har gåtts igenom och allt som inte fick plats eller passade in har packats ner igen för att sälja på en stor loppis i mars. Känns skönt att få rensat ut och även att få möjlighet att äntligen ha samlingen framme. Även om jag rensat bort mycket, så finns det ju mycket kul kvar i samlingen än!


Ovanstående skrivbord hittade jag på Blocket för endast 100 kr. Ett riktigt fynd, som passar bra in och som bryter av från det svart/vita-temat i övrigt. Skivan behöver slipas om, vilket får ske när övrig renovering är klar. Tuben-lampan som fyndades för några år sedan (och som stått i förvaring på vinden) har äntligen kunnat användas också. Väldigt skönt att få detta rum på plats, då många banankartonger kunde packas upp i och med detta :)

Ha en trevlig helg!

11 kommentarer:

 1. Snyggt!
  Kan bara föreställa mig slitet med att få bort korkmattan...
  Läckra möbler & läckra prylar i hyllorna.

  Trevlig söndags kväll önskar herr Ljunggren

  SvaraRadera
 2. snyggt snyggt :) vilken samling du har.,,

  SvaraRadera
 3. Oj så snyggt!! Och så till den givna frågan - vad är det för loppis ni ska sälja på? ;) Vill ju såklart försöka ta mig dit och titta.

  SvaraRadera
 4. Väldigt snyggt måste jag säga, Snygg stringhylla, och mycket roligt i den.

  SvaraRadera
 5. Jätte snyggt!
  Älskar tegelväggen!

  SvaraRadera
 6. Glömde ju skriva var och när loppisen var. Är 12-13 mars 2011 på Stadionmässan/Europaporten i Malmö. Öppettider är kl 11-15 både lördag och söndag. Jag kommer sälja vid bord 212.

  SvaraRadera
 7. Så snyggt det blev !
  Skönt att kunna rensa bort och bara spara det man gillar mest. Svårt men nödvändigt ibland.

  SvaraRadera
 8. Så fint det ser ut att ha blivit! Tjusigt med en massa UE-föremål, jag är också lite förälskad i deras alster, främst det gods som är brungrått med vit glasyr, typ City- eller Risto-krukor..
  Jag länkar till dig om du länkar till mig!
  Mvh.

  SvaraRadera