onsdag 26 maj 2010

Stringhylla - golvmodell!


Förutom redan visade loppisinköp bjöd helgen på ett roligt möbelinköp!! Har ju tidigare berättat om min stora miss att sälja av min samling av String-hyllor för i stort sett inga pengar alls. Tyvärr så insåg jag för sent hur snygga dessa hyllor är...

I helgen lyckades dess vi dock göra (i min mening) ett riktigt kap på Blocket! Kom över ovanstående hyllkombination med de ovanliga höga golvgavlarna (216 cm höga). Bilden är säljarens - har än så länge inte plats att montera hyllan hemma. Totalt så ingick 5 höga gavlar, 20 hyllplan (9 bredda och 11 små) samt en tidningshylla och ett mindre vitrinskåp med glashylla inuti. Priset blev, efter lite prutande 2500 kr. En hel del pengar, men i jämförelse med vad fyra nya bokhyllor kostar på IKEA så tycker jag ändå att det är överkomligt!!

Det som jag nu funderar på är ifall det är möjligt att få bort färgen från hyllplanen?! Idag så är dessa målade i en vit/grå nyans, men jag hoppas på att kunna få fram teaken som finns under...

Några tips från kunniga läsare?!

6 kommentarer:

 1. Vilket kap! Lyckost! Ta inte bort färgen från hyllorna. Det blir inte snyggt tyvärr.

  SvaraRadera
 2. Å jag vill också ha sådana, fast i teak såklart.
  Kan tyvärr inte hjälpa till med hur ni skall få bort färgen, för jag har inte en aning om hur man gör. Men det vore ju underbart om det gick!
  *Håller tummarna*

  SvaraRadera
 3. Drömmer själv om en sån golvhylla...så snygg!!!

  Jag har nog inga tips om färgen, det beror iofs på vad dom målat med...är det varit linoljefärg går det att ta bort med linoljesåpa som man lägger på i några dygn, sen skrapar man lätt av färgen. Tyvärr tror jag inte man använt det, så där slutar mina tips...eftersom det är fanerat så är det känsligt för sånt man traditionellt använder som kaustiksoda, bums etc...kolla med någon expert så kanske du kan få lite råd!

  SvaraRadera
 4. Tack för era tips!!

  Har googlat lite och det verkar som att just fanéret gör att det blir svårt att få bort färgen...

  Ett alternativ är ju att ha den som den är och så sakta samla på oss nya hyllplan i teak. Är ju ingen brådska och just hyllplanen är lättare att hitta än gavlarna!

  SvaraRadera