lördag 1 maj 2010

"Blogg-inköp"


Jag har den sista tiden börjat märka en trend vid mina loppisbesök. Tack vare mina bloggkollegor så har man plötsligt inte enbart "UE-glasögonen" på sig, utan man spanar även efter tyska golvvaser (Tusen vaser), Helmer Ringström tallrikar (Ljuva 50-tal, Femtiotalsjakten) eller vad det vara må....

Tack vare all information och inspiration som man får från andra intresserade och deras bloggar, så breddas ens kunskap och inköp! Ovanstående inköp är ett tydligt exempel på detta. När jag såg den lilla ljusstaken sticka upp ur en låda på en loppis, så tänkte jag direkt:

Den har jag sett förut...

För drygt ett år sedan så hade Porslinsbloggen ett inlägg med exakt en sådan här ljusstake. Så någonstans i bakhuvudet så fanns den bilden kvar. Då priset var endast 10 kr, så klippte jag till och började genast leta ibland gamla inlägg hos Porslinsbloggen för att bekräfta min misstanke. Mycket riktigt, ljusstaken är formgiven av Jens Quistgard (märkt IHQ Dansk Design Denmark på undersidan). Ett roligt inköp som inte skulle ha skett om det inte vore för kunskap inhämtad via andra bloggar!!

Vilka "blogg-inköp" har ni gjort?!

9 kommentarer:

 1. Ja men visst är det så!
  Så härligt att lära och inspireras av varandra!

  SvaraRadera
 2. Håller med :) Man ser fina saker hos andra som man sedan kan hålla ögonen öppna efter. Jag skulle gärna fynda den där ljusstaken jag också! Den är ju superhäftig!

  SvaraRadera
 3. Jag har köpt en likadan påsktupp som Libby har i sin blogg, från Ystads Metall. Sen har mitt intresse för UE/Gefle fullkomligt exploderat sen förra året då jag började läsa om det i flera olika bloggar.

  SvaraRadera
 4. håller helt med! visst har man "blogg glasögonen" på när man är ute! jag har bla köpt en ue skål som jag förmodligen aldrig tittat på om jag inte läst, lärt och blivit inspirerad av er andra!

  SvaraRadera
 5. Håller fullständigt med de övriga.

  SvaraRadera
 6. Kom in till butiken så ska du få ljus till din ljusstake!

  SvaraRadera
 7. Hej - jag har också hittat en ljusstake som liknar din, den skiljer sig dock något. Varje ljushållare är sex-kantig (likt formen av en mutter) iställer för rund som din. Under står det JAPAN. Är det någon som vet om det är en variant som Jens Quistgard har gjort eller om det "bara" är en kopia?

  SvaraRadera
 8. Tack för alla kommentarer!

  Carina - jag tittar förbi så fort jag hinner!!

  Anonym - Tror jag vet vilken ljusstake du menar. Se detta inlägg (http://porslinsbloggen.blogspot.com/2009/06/ny-tavling.html) hos Porslinsbloggen. Är det inte en sån du har?

  SvaraRadera
 9. Ja, det där är roligt. Jag kommer inte på rak arm på vad jag "bloggköpt" mer än ett antal tyska vaser :-) men däremot händer det väldigt ofta numera att jag känner igen saker och tänker "aha, det är den där serien/ljusstaken/dekoren som Bloggare X samlar på/har visat upp". Man lär sig så mycket av andra bloggare!

  SvaraRadera