söndag 30 maj 2010

"Ofir" - Atelje Lyktan


Morgonens loppisrunda bjöd på ett litet fynd för 10 kr. Ovanstående ljuslykta (Ofir eller 100L) från Atelje Lyktan dök upp på ett av borden. Har läst lite kring denna lykta tidigare, så var roligt att äntligen hitta en på någon av mina loppisrundor.

Enligt en källa är det denna lyktas fot (formgiven av Hans Bergström), som var inspiration för Anders Pehrson när han sedan formgav "Bumlingen" (se bild till höger för jämförelse). Ifall detta är sant eller inte kan jag inte bekräfta, men jag tycker att det är en rolig berättelse kring en oansenlig liten lykta...Förutom lyktan så hittades även en liten björn från Ekeby, formgiven av Anna-Lisa Thomson. Denna figur är nog en av de mest vanliga figurerna som finns från Ekeby. Fick ge 20 kr för den lilla björnen.


Hittade även ytterligare två krukor till samlingen. Vänstra tror jag är en Steninge, medan den högra är den välkända "Gunilla"-krukan från UE. Kostade 20 kr/st.


Kunde inte låta bli att köpa ovanstående fat, även om jag sedan tidigare har hela "City"-serien från Mari Simmulson. När prislappen endast är 20 kr, känns det dumt att inte passa på...

4 kommentarer:

 1. Grattis, den är så fin lycktan.

  SvaraRadera
 2. Att lampan heter ofir hade jag aldrig hört förut, vad kul nu fick jag lära mig något nytt!

  SvaraRadera
 3. Det är faktiskt sant det där med ljuslyktan. Ofirs design är igentligen ifrån en takkrok. Så från en takkrok till en ljuslykta så föddes bumligen :)

  SvaraRadera
 4. Nu finns dina ljus framplockade i butiken!

  SvaraRadera