lördag 29 maj 2010

"Atoll" - av Hjördis Oldfors


Hittade ovanstående skål för några veckor sen. Det är en av totalt tre skålar ifrån Hjördis serie "Atoll" från 1956. Har tyvärr endast detta föremål ifrån serien, som verkligen känns modern och trendig, även mer än 50 år efter dess formgivning.

Skålen är märkt 5072 och 22,5 cm i längd. Glasyren är något ojämn i färgen. Finns därför ett kryss på undersidan av skålen, som markerar att detta är en 2:a sortering. Känner inte till hur pass mycket 2:a sorterings föremål som UE sålde genom åren, men det är ganska vanligt att man ser denna märkning på föremål.

För många kunder kanske det var viktigare att få något prydnadsföremål, snarare än att tvunget få ett perfekt föremål - vad vet jag?! Vad tror ni?!

1 kommentar:

  1. Jättefin skål. Jag tycker personligen att det är mer värt att äga en del ur en fin serie, även om det är 2:sortering. Givetvis är det härligare om det är en perfekt produkt men med tanke på att det gått 50-60 år sedan den tillverkades så får man sänka sina krav en smula, mycket är förlorat och borta för alltid.

    SvaraRadera