tisdag 11 maj 2010

Vårens stora loppisfynd


Starten på årets loppissäsong har inte bjudit på några stora fynd, ända fram tills i söndags. Har på grund av avsaknaden av fynd beklagat mig lite över den torgloppis jag brukar besöka på helgerna, men då alternativen är få, har jag ändå fortsatt besöka den. Skulle visa sig att det var värt mödan...

Loppisen hade varit igång ett tag när jag bestämde mig för att ta en sista runda innan jag åkte hemåt. Vid ett av de sista borden stod ovanstående figur längst fram. Kände genast igen den som "Pojke på skölpadda" av Mari Simmulson och stegade (med lite snabbare steg än vanligt) fram och högg figuren. Granskade figuren och kunde konstatera att den var i perfekt skick, inte ett nagg, inte ens någon krackelering, vilket annars är vanligt förekommande för denna figur!!

Frågade damen som sålde vad hon ville ha för figuren.

- 60 kr....

Inte ett svårt köpbeslut direkt!!

Figuren är märkt 126 och är hela 26 cm hög. Den formgavs av Mari S 1953 och såldes fram t o m 1959. Är en av de mer vanliga figurerna från UE, men ändå kul att kunna hitta till ett fyndpris!! Har inte så många figurer från UE sen tidigare, så även kul att kunna komplettera samlingen med en ytterligare!

Jag har funderat lite över vad som egentligen avgör ifall man gör ett fynd eller inte (sen kan man alltid diskutera vad ett "fynd" är...). Min personliga slutsats är i alla fall att det är ca 10 % kunskap, 10 % ihärdighet och 80 % ren tur!! Går kanske, via frekventa loppisbesök, att minska andelen tur, men går inte att komma ifrån att man behöver ha lite flyt helt enkelt!! Eller vad säger ni?!

3 kommentarer:

 1. Grattis, vilket underbart fynd. Så fin.

  SvaraRadera
 2. Massor av grattis! Anders fyndade faktiskt samma figur, på samma torg för en del år sedan. Vi behöll den i flera år, men sen åkte den till butiken.

  SvaraRadera
 3. Vilket roligt sammanträffande!!

  Trots att man ofta misströstar med all trängsel och galna besökare är det svårt att helt avstå från att besöka loppisen. Speciellt eftersom man vet att fyndchansen uppenbarligen finns där! Har gjort mina bästa UE-fynd just på den torgloppisen!

  SvaraRadera