söndag 9 maj 2010

Torgloppis + "Blogginköp" nr 2


Har precis berättat om förra veckans s k "blogg-inköp" när jag på dagens torgloppis lyckades göra ytterligare ett. Såg ovanstående skål/karott från Gefles serie "Furuvik", som Benny från Porslinsbloggen visat flera delar ifrån. Tror att det saknas ett lock, men för 20 kr tyckte jag det var dumt att inte passa på att köpa den. Benny - om det är något som är intressant för din samling, skicka ett mail så skickar jag upp skålen till dig!


Hittade även en liten katt, formgiven av Göran Andersson för UpsalaEkeby (märkt 9000). Finns totalt fyra katter i serien, med varierande storlek och utseende. Serien började tillverkas 1960 och tillverkades fram till 1967. Kostade endast 30 kr, vilket kändes som ett fynd!


Hittade även en komplettering till "Tom" (som jag har sedan tidigare). "Topsy" som är andra delen av duon kostade endast 10 kr, men har tyvärr tappat huvudet vid ett tidigare tillfälle. Märkt 6028M och tillverkad 1966. Tycker att figuren ändå är dekorativ, trots skadan och den något klumpiga lagningen av denna. Är det förresten någon som har något tips på hur man kan få bort limresterna som runnit på framsidan av figuren?!

Dagens loppisrunda bjöd även på ett väldigt oväntat fynd, som dock kräver ett eget inlägg. Kommer inom kort...

3 kommentarer:

 1. Vilka fina fynd, katten så underbar.

  SvaraRadera
 2. Fina fynd! Jag mejlar dig!

  SvaraRadera
 3. Hejsan!
  "Blogg-inköp" är ett fiffigt sätt att hjälpa varandra! Vilket bra sätt du har kommit på!

  SvaraRadera