tisdag 1 november 2011

Lyckat loppisbesök...


För en tid sedan besökte jag en stor inomhusloppis i Malmö. Brukar vara många säljare och därmed även större chans till att hitta något kul. Blev många bra inköp till hus och hem, men även lite retroprylar. Är inte ofta jag klipper till på glasföremål, främst p g a att jag är totalt okunnig kring formgivare m m , men för 20 kr vågade jag köpa ovanstående vas (26 cm hög, 11 cm i diameter). Har kunna konstatera att den kommer från Lindshammar Glasbruk. Har dock ingen aning om vem som ligger bakom formgivning. Någon läsare som vet?!


På samma loppis hittade jag även tre kaffemuggar ifrån Arabia. Säljaren ville bara ha 5 kr/st, så var inte mycket att pruta på. Har försökt hitta något namn på serien, men inte lyckats. Har dock sett att samma dekor finns i andra färger.


Slutligen så hittade jag ett litet fat/skål ifrån Rörstrands serie "Entre" för 5 kr. Blev även ett UE-föremål som kommer visas i framtida inlägg...

6 kommentarer:

 1. Vilka härlig fynd! Grattis!!

  SvaraRadera
 2. Entréfatet var verkligen ett fynd! Jag har gett ca hundralappen styck för mina små, och det är inte ett farligt pris det heller.

  SvaraRadera
 3. Arabiakopparna var jättefina!

  SvaraRadera
 4. fina blå fynd du gjort, då antar jag att du också ska på den stora prylmarknaden på europaporten/stadionmässan sön 13 nov? där blir det nog också gott om fynd. :)

  SvaraRadera
 5. Hax Retro!

  Man kan tydligen fortfarande göra fynd om man är ute och "sveper". Angående den blå vasen så fanns det en man som heter/hette Gunnar Ander och han gjorde vaser, skålar, urnor mm. i blått glas.
  Har en del blå vaser (någonstans!!!!) och dom var etikettmärkta med "Lindshammar Gunnar Ander".

  Detta kanske ger en ledtråd i det fortsatta letandet efter designern på nätet, lycka till!

  SvaraRadera
 6. Dekoren på kopparna heter POP och formgivaren Göran Bäck. Sök på nätet så hittar du en hel del info. Det finns visst två dekorvarianter med samma namn.

  Vasen kan mycket väl vara Gunnar Ander (troligen), det finns även några andra formgivare, Gösta Sigvard och Christer Sjögren, sen är nog en del bruksformgivning. Ett exemplar med etikett är nog troligaste sättet att identifiera.

  SvaraRadera