söndag 15 januari 2012

4 x Tellus


För ett tag sedan hittade jag ovanstående fyra pinnstolar på en annons. För 250 kr fick jag fyra stolar och ett Perstorpsbord. Ett riktigt kap! Stolarna hade i princip inte använts, utan stått oanvända på vinden hos säljaren sen 60-talet, då de inhandlades på IKEA. Har aldrig stött på denna modell av pinnstol tidigare, men blev genast en favorit! Detta till trots blev de ersatta av "Nesto"-stolarna som jag visat tidigare. Passade bättre i köket...


När jag hittar något på Blocket eller liknande och skall hämta föremålen brukar jag alltid fråga säljaren ifall han/hon inte har något annat som de skulle vilja bli av med. Ifall någon har ett roligt retro-föremål är ju sannolikheten att de har fler något större. Jag gjorde samma sak hos säljaren med stolarna och det visade sig då att hela lägenheten skulle tömmas efter ett dödsbo.

"Du får gå igenom allt och betala nåt lite för det du gillar - vi har redan packat allt som vi vill ha..."

En sån utmaning kan man ju inte motstå. Gick igenom lådor och skåp och hittade en del kul. Några Dalahästar, teakbestick, ljusstakar (se ovan), plastbringare från Gustavsberg, Heja-Sverige koppar från Gustasberg, glasunderlägg från Arabia m m. Blev en hel kasse med ytterligare fynd för 100 kr. Ibland lönar det sig att fråga :)

8 kommentarer:

 1. Sweet! Kul att då gå igenom massa grejer sådär. Gillar bPde stolarna och ljusstakarna.

  SvaraRadera
 2. visst lönar det sig att fråga, en väldigt bra idé! snygga svarta träljusstakar där. :)

  SvaraRadera
 3. Vilken skattjakt! Fina fynd.

  SvaraRadera
 4. Ojoj, vilket kap med stolarna! Jag är på jakt efter pinnstolar och hittade vid ett tillfälle fyra omärkta för 250 kr. Sen har jag ju tyvärr inte bil så då ville de ha 350 kr för att köra hem dem till mig, inte lika kul.
  Men smart tips det där, att fråga om de har mer de vill sälja! Det måste jag testa nästa gång - och hoppas att jag har samma tur!

  SvaraRadera
 5. Snälla Jessica jag blir alldeles matt. Vi köpte Tellusstolar på Ikea när vi flyttade ihop. Jag får ångest när jag tänker på att dom sågades sönder nyligen o kastades in i vedpannan bra brann dom i alla fall./Pia

  SvaraRadera
 6. Vilken dröm att få rota runt och ta det man vill ha!

  SvaraRadera
 7. There's a chance you are qualified to get a $200 IKEA Gift Card.

  SvaraRadera