tisdag 7 februari 2012

3 x Lilla Åland


Under min intensiva "pinnstols-period" så lyckades jag även komma över 3 stycken Lilla Åland. Hittade annonsen på Blocket och kunde konstatera att säljaren bodde 1 minut ifrån mig. Ringde direkt och hade turen att vara först på annonsen. 300 kr/st var ett alldeles för bra pris för att missa!

Stolarna var enligt säljaren inköpta på 50-talet av hans föräldrar och hade använts flitigt sedan dess. Carl Malmsten ritade stolen 1942 för Stolab, efter en förebild från 3 gamla pinnstolar i en kyrka på Åland. 2011 utsågs stolen till "Årets Carl Malmsten-möbel" av företaget Stolab, som ännu tillverkar stolen.

3 stolar var en för lite för att passa i vårt kök, så även denna modell ratades när jag hittade de 4"Nesto"-stolarna, som dessutom är skönare att sitta på...

Har hunnit avverka en del olika modeller av kända pinnstolar på kort tid - Fanett T65, Fanett, Lexus och Nesto samt Lilla Åland. Vilken modell hade ni valt för ert kök och varför?!

5 kommentarer:

 1. Jag skulle gärna ha Lilla Åland, men har inga pinnstolar alls tyvärr.

  SvaraRadera
 2. Är på jakt efter pinnstolar till köket men har inte haft någon tur än... Av de du hittat den senaste tiden hade jag absolut valt Nesto. Både för att jag tilltalas av designen och för att de är sköna att sitta på. Och en extra bonus för att de du köpte var vitmålade, precis vad jag vill ha. ;)

  SvaraRadera
 3. Lilla åland är en fantastisk stol- kan inte tröttna på dom. Skulle utan överdrift säga att jag lackerat minst 20.000 lilla åland stolar. Har 14 egna från blandade årtal. Och i dagarna släpptes en limiterad upplaga i 1000 ex i valnöt, och har tidiagare gjorts i ek, men slutade tillverkas pga att dl var omöjliga att sätta ihop.

  gillar verkligen din blogg.

  SvaraRadera
 4. Vi har Lilla Åland både i kök och matrum (svart/björk). Jag trivs mycket bra med dem men har betalat betydligt mera! Grattis till fyndet!
  /Kristina

  SvaraRadera
 5. Tack för era kommentarer!

  Anonym - 20 000 Lilla Åland är imponerande!! Själv har jag inte ens försökt med en...

  SvaraRadera