måndag 18 juni 2012

Nej...Nej...Ja!!

 
Denna helgen besökte jag en loppis där jag såg ovanstående föremål plockas upp av en välkänd handlare, bara ögonblicket innan jag själv han fram och ta den. Såg prismärkningen på den och tänkte att där rök ett kanonfynd. Av någon anledning så verkade han dock lite osäker på om han skulle klippa till eller inte och efter ett litet tag så var han på väg att sätta tillbaka den. Först frågade han dock sin kompis, som jag också känner igen som en flitig handlare, om han var intresserad. När även han tvekade var jag snabb att meddela att jag ville ha den!

Jag kände genast igen shakern, som är formgiven av Folke Arström 1936 för GAB (Guldsmedsaktiebolaget). Var även roligt att det följde med 6 st glas med tjusig bakelit infällt i foten. Har försökt hitta information om huruvida dessa är gjorda specifikt för shakern, eller om de är av senare produktion. Totalt pris för shaker med glas blev 200 kr. Ett högst oväntat och osannolikt fynd, med tanke på vem som först höll i den...

 
För någon vecka sedan besökte jag en annan loppis där jag såg hur en av stans mer kända antikhandlare packade upp den större burken av de tre ovan ur en låda som säljaren just öppnat upp. Han granskade burken och konstaterade att locket saknades. Han meddelade säljaren att locket saknades, men hon gav inga tecken på att det fanns något lock. Så då lade han tillbaka burken. Bredvid stod en annan välkänd handlare, men även han verkade ointresserad. Så jag tog snabbt upp burken och frågade vad den kostade utan lock.

- 20 kr, men om vi letar hittar vi kanske ett lock...

Vilket vi gjorde, som syns ovan. Dessutom låg ytterligare två fina burkar från Arabia i samma låda. Bägge kompletta med lock. Totalt pris blev 100 kr för alla tre. Ibland skall man ha lite flyt...

6 kommentarer:

 1. Yes!

  vi har ju precis klagat på bloggen över handlarna, så det känns extra kul att du snuvade dem på några fin fina köp som de ändå bara skulle sålt vidare.

  SvaraRadera
 2. WOW! Vilka läckra burkar och till vilket fyndpris.

  Önskar jag hade samma tur och kunde hitta sådana här fina burkar, skulle passa bra i vårt kök.
  Lova att höra av dig om du har tänkt att sälja dessa. Skulle vara intresserad isåfall!

  SvaraRadera
 3. Garanterade kanonfynd och så fick du in en liten triumf dessutom :)
  Setet var mycket stiligt (hmmm,,,bakelitfötter)
  och jag hoppas själv att jag kommer att finna ett lock till min egen Arabiaburk,,,

  SvaraRadera
 4. Shakern var riktigt fin! Tur dubbelt upp där!

  SvaraRadera
 5. Grattis till dubbelfynden!

  SvaraRadera
 6. Ja de där burkarna var onekligen riktiga fynd! :)

  SvaraRadera