söndag 3 juni 2012

Lyckad chansning...Förra helgen besökte jag som vanligt torgloppisen på söndagsmorgonen. Trots ivrigt letande så hittade jag dock inga roliga fynd, så åkte hem tomhänt. På väg tillbaka kom jag ihåg att jag läst om en loppis i ett koloniområde, som låg på vägen hem. Tvekade lite, eftersom loppisen pågått ett tag redan, men bestämde mig ändå för att chansa och åka dit. Visade sig vara en lyckad chansning. Loppisen var jättemysig med trevliga säljare och fina omgivningar i koloniområdet. Att jag dessutom hittade 8 st kaffekoppar från Rörstrand för 40 kr gjorde inte saken sämre!

Kopparna och faten är omärkta, men tack vare Porslinsbloggens eminenta förteckning över olika koppar har jag lyckats identifiera dem som Rörstrand-koppar.För en tid sedan missade jag en bloggutmaning om att visa upp innehållet sina köksskåp. Jag missade dock denna, eftersom jag var mitt i processen med att måla om alla våra köksluckor. Tänkte dock passa på att visa samlingen av kaffe-/tekoppar som den ser ut just nu. På övre hyllan syns bland annat "Smide" och "Sylvia". Mellanhyllan innehåller nyss nämnde Rörstrandskopparna, "Berså" samt "Pop" från Arabia. Nederst syns "Röd Aster", "Mon Amie" och ett fat ifrån "Adam". Totalt 36 koppar, så risken att vi har slut på koppar när vi har gäster känns som liten. Vilken är din favorit i samlingen?!

2 kommentarer:

  1. Dina koppar var ett riktigt fint fynd! Och 40 kr är ju ett ganska otroligt pris för så mycket kaffe-glädje :)
    "Röd Aster" får i alla fall mitt hjärta att banka!
    Minns att jag flämtade till då jag fick se ett dussin stå på rad i ett köksskåp när jag lånade en övernattningslägenhet, i Stockholm. Ägaren reagerade förvånat över min förtjusning - hade nog ingen aning om vad hon ägde,,,

    SvaraRadera
  2. Jag blev väldigt förtjust i dina senaste inköp på kaffekoppsfronten!

    SvaraRadera