tisdag 22 maj 2012

Fyndrik lördag (del 2)

 
Lördagen bjöd även på en del roliga UE-fynd. Bland det första jag hittade var äggkarotten "Pulla", formgiven av Mari Simmulson 1963 och märkt 4587. Dessa är inte jättevanliga, så att hitta en för 20 kr kändes extra roligt, även om den hade en liten nagg. I samma serie finns även äggkoppar, som matchar karotten.Jag hittade även en liten skål ifrån "Grafika"-serien av Ingrid Atterberg för 10 kr. Skålen är märkt 2078 och formgavs redan 1951. Några bord bort hittade jag även ett litet askfat formgivet av Hjördis Oldfors. Även detta kostade 10 kr.Vid samma bord gjordes lördagens roligaste fynd. Har tidigare visat några av mina vaser ifrån Hyonsun Rhees serie "Hana". Ovanstående vas fyndades för endast 40 kr. Vasen, som jag tycker är den finaste ifrån serien, är märkt 4060H och formgavs av Rhee 1964. Vasen är 34 cm hög och i perfekt skick.För någon vecka sedan hittade jag en dubblett i den mindre vasen till vänster på bilden, för endast 10 kr. Tyvärr hade vasen en mindre nagg, men kunde ändå inte låta bli att komplettera samlingen med en extra. Som syns på bilden gjordes "Hana"-serien i två olika dekorer. En grå och en rödbrun. Passar fint att matcha de olika, även om den gråa nog är min favorit.

2 kommentarer:

  1. Ojojoj, trodde inte att man kunde fynda UE sådär billigt! Särskilt inte så ovanliga pjäser! Det är bara att gratulera till en fin skörd. :)

    SvaraRadera
  2. Jag har en gul, eller är den ur en annan serie? Maila mig om du är intresserad av den, du kan få den billigt. snadis999@yahoo.se

    SvaraRadera