söndag 25 november 2012

"Vinga" - Ingrid Atterberg


Ovanstående fat inhandlades i samband med mitt besök på Moderna i Brösarp. I en närliggande antikaffär har detta fat stått i flera år nu. Jag såg det första gången för kanske tre år sedan, men tyckte då att det var alldeles för dyrt. Förförra året så stod jag och funderade på att köpa det, men tyckte att priset var lite för högt fortfarande. Förra året så hade jag bestämt mig för att klippa till, men när jag frågade om priset så hade säljaren höjt priset. Så då blev det inget köp heller...

Men i år så klippte jag äntligen till. Inte en minut för sent, skulle man ju kunna erkänna. Till saken hör att affären inte har öppet mer än några helger per år, så sannolikheten att jag lyckas pricka in en av dessa helger är inte så hög. Fördelen är ju att det samma gäller för övriga kunder och eventuella intressenter på fatet. Så genom lite avvaktande fick jag till slut ner priset på fatet till en mer rimlig nivå.



Med inköpet av fatet (märkt 2217 och formgivet 1955) så har jag nu fått ihop  en nästan komplett serie av "Vinga"-serien av Atterberg. Saknar endast golvvasen i serien. Ifall någon skulle ha en sådan till salu, får ni gärna hör av er till ueblogg@gmail.com. Det är dock inte någon större brådska. En stor del av charmen med samlandet är ju att man sakta och säkert fyller på luckorna genom flitigt letande och bevakande av loppisar/auktioner/Tradera/Blocket m m. Ingen panik med andra ord...

3 kommentarer:

  1. Men oj. Fyra år. Ja då är det ju klart att priset går upp, han/hon måste ju följa med i inflationen :) Så länge har jag nog aldrig funderat på ett köp. Jo kanske nu när vi går i hustankar :)
    Underbar serie!

    SvaraRadera
  2. Hej och tack för en väldigt fin och inspirerande blogg. Jag hoppas ni inte tar illa upp, jag har en hänkelvas som jag är så nyfiken på men har så svårt att hitta information om och då tänkte jag att ni kanske vet? Vasen är grön och under är det skrivet ue och siffror samt cus, vet ni vem och när den kan vara gjord? Vem är cus?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillar bloggen! Maila mig en bild på ueblogg@gmail.com så lovar jag att se ifall jag kan hjälpa dig!

      Radera