lördag 15 december 2012

3 x gungstol...


För en tid sedan snubblade jag över en annons på Blocket med två gungstolar till salu. Säljaren bodde bara någon minut ifrån mig och priset var endast 300 kr för paret, så jag klippte till. Den blå gungstolen kände jag direkt igen som en " Bohem" från Nässjö Stolsfabrik.



Den andra modellen har jag googlat och kommit fram till att den är formgiven av ett företag som heter "Stocka" och som är beläget i Stockaryd i Småland. Vad modellen heter vet jag dock inte.



Någon vecka senare dök ovanstående vita "Bohem" upp på Blocket. Priset var endast 100 kr, så då tyckte jag att det var dumt att missa ett fyndläge. Klippte till även på denna! Så på kort tid blev vi med tre gungstolar, som egentligen inte riktigt fick plats hos oss. Dessutom hade vi redan en gungstol, så behovet var ganska litet av ytterligare fler. Men som retro-nörd är det ibland svårt att stå emot när möjligheten ges till att fynda fina retroföremål till hemmet. Samtidigt får man inse att det finns en gräns för hur många föremål man kan trycka in i huset. Därför har någon nu getts bort som present till goda vänner, och några sålts för att bekosta inköp till UE-samlingen, men faktiskt även ytterligare en gungstol :) Mer om detta i framtida inlägg...

Ha en skön helg!

5 kommentarer:

  1. visst är det konstigt hur vi samlar på oss när tillfälle ges. De är så vackra dina gungstolar.

    SvaraRadera
  2. Det är alldeles för svårt att låta bli.. Tack för tipset om vasen. Den blev min.. Som sagt.. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känner igen känslan :)

      Kul att du fick vasen!! Kommer bli fin i din samling!

      Radera
  3. 100 kr för den vita Bohemen är ju verkligen ett fynd! Vi köpte vår för 400 kr och det tyckte jag var billigt. =)Vi har även en Grandessa som är nästan ännu skönare att sitta i.

    SvaraRadera
  4. Hej! Om ngn är intresserad av att sälja sin Bohem eller Grandessa är jag intressent! :)
    /Emelie Kihlgren

    SvaraRadera