fredag 20 februari 2009

"Hinken" - Kosta LampanOvanstående lampa känns som ett lite mer överkomligt alternativ till de populära (och svindyra) Bumlingarna. Lampan, som brukar kallas för "Hinken", tillverkades av Kosta-Lampan och är formgiven 1970 av Per Sundstedt. Namnet Kosta-lampan kommer av att glasbruket Kosta köpte upp ett litet lampföretag, då försäljningen av glas började gå dåligt. Under några år tillverkades lampor och ovanstående är väl den som var mest lyckad!!Finns i flera olika modeller och färger (snarlika de färger som Bumlingen också tillverkades i). Vissa av modellerna har ljus både upp och ner, med en smart ljusknapp på lampan som reglerar ifall den lyser enbart upp, ner eller både och...Det går att hitta dessa lampor för några hundralappar i antik- och loppisaffärer och för några tior (som ovanstående bruna kostade :)) på loppisar. Ett billigare (och i min mening roligare) alternativ till Bumlingen, som sagt.

2 kommentarer:

  1. nu går hinken för en tusenlapp på både loppisar och tradera. Kanske för att den är med en i tv-reklam? pappa med massa identiska små bäbisar runt ett köksbord. Fin blogg du har!

    SvaraRadera
  2. Åh tack så mycket! nu vet jag ju allt om den! Jag har också sett den för ganska mycket på olika ställen, men det beror nog lite på var man kollar och vem som säljer såklart! Fin blogg du har!

    SvaraRadera