måndag 2 mars 2009

Blandade kaffekoppar...

Vid mina loppisbesök så brukar jag även hålla utkik efter häftiga 50-tals och 60-tals koppar, fat m m som man kan komma över billigt. Tänkte att jag skulle visa några av fynden här, och dessutom hoppas på att någon läsare kan upplysa mig om mer om serierna. Vet endast deras namn och tillverkare.Första koppen är ifrån serien "Sylvia", från UpsalaEkeby Gefle. Har några koppar som ovan, samt en jättefin tekanna, som fyndades på Tradera.


Andra koppen är även den från UpsalaEkeby Gefle, och kallas "Bladranka". Har upptäckt att det finns en annan serien, från Rörstrand tror jag, som också heter "Bladranka". Kom över 6 stycken koppar på en loppis för ett tag sen för 2o kr :)


Tredje koppen är också UpsalaEkeby Gefle, ur serien "Smide". Är nog ganska vanlig för man brukar se tallrikar i denna serien ganska ofta. Har endast en kopp, vilken får fungera som vardagskoppen för tedrickande...


Från Rörstrand kommer fjärde koppen, ur serien "Adria". Hittade 6 stycken koppar på en prylmarknad för något år sen.

5 kommentarer:

 1. Snyggt!
  Första koppen är från Karlskrona-fabriken dvs UE/Karlskrona inte UE/Gefle. De två påföljande är en kaffekopp och en tekopp i samma modell, EF från UE/Gefle. Den sista koppen har jag faktiskt inte sett, men jag känner igen modellen, tror den heter SF om jag inte kommer ihåg fel!

  SvaraRadera
 2. Jättehärliga kaffekoppar! Och vilka fynd du gjort. Vad fantastiskt dessutom att du fick experthjälp av Herr Movarp!! Just så skall ju antikbloggar fungera. Själv vet jag ingenting om 50-60-tals koppar, utan håller mej till början av nittonhundratalet i min blogg. Roligt!

  SvaraRadera
 3. Tack så hemskt mycket för informationen. Har aldrig tänkt på att det var samma modell på Bladranka och Smide, men när du säger det så är det ju uppenbart!!

  SvaraRadera
 4. Härliga koppar! Jag har ett uppläggningsfat från UppsalaEkeby "Ridaranka" vars dekor påminner om din "Bladranka"....
  Roligt med kunniga människor som vet lite omkring porslinet. Själv köper jag sånt som jag tycker är vackert men vet inte ett smack om det andra..., så jag läser och tar till mig allt i dessa roliga bloggar!:-D
  Kram från Helena

  SvaraRadera
 5. Jag har dokumenterat rätt mycket om Sylvia, den översta koppen. www.gammelbo.se

  SvaraRadera