torsdag 25 juni 2009

Dagens loppisrunda - "Bland annat keramik"


Efter några dagar med fint väder så bestämde jag mig för att ta en semesterdag och bege mig ut på en stor loppis- och antikrunda tillsammans med en kompis. Dagen började tidigt med stopp i flera små antikaffärer och loppisbutiker längs vägen. Bland annat så inhandlades två fina Ekeby-krukor för endast 15 kr. Totalt så hanns ett tiotal besök med på färden.

Dagens två höjdpunkter var dels ett besök på Nittonhundra i Vinslöv, som är specialiserade på främst danska och svenska designmöbler/lampor m m. Fanns mycket roligt att titta på och en väldigt trevlig och kunnig ägare. Min kompis klippte till på två fina Grythyttan-stolar till balkongen!!

Dagens andra höjdpunkt var ett besök på "Bland annat keramik" i Kristianstad. En butik helt inriktad på UpsalaEkeby!! Har ofta besökt ägarnas hemsida för att identiera föremål, eller helt enkelt fascineras över deras samling. Var därför jättekul att få chans att se butiken och alla föremål på riktigt. Butiken drivs av ett mycket trevligt par, som haft butiken i ca 10 år. Tyvärr så lyckades jag glömma kameran, så ni får hålla till godo med några bilder från mobilen.


Fanns som sagt väldigt mycket trevlig. I förgrunden syns Hjördis Oldfors båda serier "Trio" och "Fasad".

Inte världens bästa bild, men till vänster syns vaser ur Mari Simmulssons "Rusticana" och i mitten en riktigt häftig golvvas ur "Nigeria". Framme till höger syns en vas ur "Fungo" av Vicke Lindstrand.


En stor samling av figurer av bland annat Dorothy Clough och Göran Andersson.


Fanns så klart massor av trevliga föremål, och det var verkligen inte lätt att bestämma sig för vad man skulle klippa till på. Till slut så bestämde jag mig för en komplettering av samlingen av "Adria" av Anna-Lisa Thomson. Vas märkt 646 och enligt UE-boken formgiven 1951-52. Jag klippte även till på en skål i "Lian" formgiven av Hjördis Oldfors (se bild ovan). Har länge velat ha denna skål som jag tycker är riktigt tjusig. Finns totalt 3 olika skålar/fat och denna är mellanstorleken, märkt 5169. Formgavs av Hjördis redan 1958.

Kan verkligen rekomendera ett besök i butiken, vare sig man är UE-samlare eller inte!!

1 kommentar:

  1. Ja man blir onekligen sugen att besöka dem! Tyvärr är det så långt att åka, annars skulle jag besökt Skåne omedelbart!

    SvaraRadera