söndag 7 juni 2009

Uppskattad present!Förra veckan hade jag och frun bröllopsdag och min snälla fru gav mig Kay Bojensens kända apa. Har länge velat ha en, men inte riktigt kunnat förmå mig själv att köpa en. Blev därför mycket glad när frun löste mitt dilemma.

Kay Bojensen designade apan redan på 50-talet och sen dess har den varit en favorit hos barn och vuxna i alla åldrar. Förutom apan så finns även en björn och en elefant i Bojensens familj av trädjur. Apan finns även i en större modell som är hela 60 cm stor. Träslagen är teak och limbaträ (magen).

Har stött på apan i antikaffärer, men ofta så är dessa lite för dyra med hänsyn till sitt skick. Då Rosendahl numera säljer djuren i nytillverkning så har förmodligen priset på gamla djur även droppat något.

Trevlig helg!

7 kommentarer:

 1. Grattis!!! vilken lycka, den är ju helt underbart fin. Du är lyckligt lottad :)..

  SvaraRadera
 2. Tack!

  Jag känner väldigt lyckligt lottad, med en underbar fru!!

  SvaraRadera
 3. Roligt att få något så speciellt som man länge suktat efter..... Härligt med en fru som har koll på va du gillar! Och apan var jättehärlig!

  SvaraRadera
 4. Jag gillar också den där...superfin!

  SvaraRadera
 5. Jösses å ja som trodde du var en tjej! blev helt ställd när jag såg att det stod min fru! Snacka om fördomsfull...sorry

  SvaraRadera
 6. Hahaha...ingen fara!!

  Kul i allfall att du vågade erkänna din fördom :)

  SvaraRadera
 7. Grattis till apan! Jag måste erkänna att den är underbar. En eloge till din fru.

  SvaraRadera