torsdag 13 augusti 2009

Ekeby & Gustavsberg


Har gjort en liten byteshandel under semestern, som resulterade i ovanstående två figurer. Den vänstra figuren ingår i Lisa Larssons serie "All världens barn", som hon formgav för Gustavsberg under mitten av 70-talet. Några år tidigare formgav Mari Simulsson den högra figuren "Tom". Denna kom 1969 och är märkt 6029M. Till "Tom" finns även en "Topsy", men jag tyckte att ovanstående konstellation också fungerar fint. Eller vad tycker ni?!

Har tidigare skrivit om byteshandel, som jag tycker är ett väldigt trevligt sätt att komma över nya föremål. Denna gången så var det några "Blå Eld" delar som jag hittat på loppisar som bytes mot något jag hellre ville ha. Finns givetvis en risk/möjlighet att få sämre/bättre betalt via exempelvis Tradera, Blocket etc, men en del av charmen med samlandet ligger i att få träffa olika människor och utbyta erfarenheter och tips. Och detta är mycket lättare via möten i verkliga livet - genom exempelvis byteshandel.

Trevlig kväll!

2 kommentarer:

  1. Jag gillar också byteshandel, det blir liksom ett win-win förhållande ;-)

    En gång bytte jag en kryddsnurra i orange plast som jag fyndat på loppis mot en åsna av Lisa Larsson.
    Det kanske är något med Lisa L och byteshandel *S*

    SvaraRadera
  2. Det är roligare att byta med någon som är passionerat intresserad av det man byter bort, än att sälja på nätet till någon som kanske bara ska sälja vidare. Jag är glad att plastlampan jag just bytt bort fick ett bra hem :-)

    SvaraRadera