måndag 19 april 2010

London - tur & retur


Har varit lite tyst på bloggen den senaste tiden ,vilket främst beror på att jag och frun varit på semester i London. Vårt första besök, som verkligen gav mersmak. Anlände på lördagen och började givetvis vistelsen med att besöka Portobello Road och dess gigantiska antik- och loppismarknad.


Efter Libbys (Femtiotalsjakten) rapportering från marknaden, var jag redan innan inställd på att utbudet av retro och 50- & 60-tal var begränsat. Hittade dock en liten hörna på en inomhusmarknad som hade fin engelsk (tror jag) keramik från 50- och 60-talet.


Längst upp på gatan så hittade jag även ovanstående stånd som hade specialiserat sig på just retro-prylar. Priserna var faktiskt inte så farliga. Vill minnas att Nagel-ljusstakarna kostade ca 15 pund per del.

Hemresan blev dock inte riktigt vad vi hade planerat (vilket ni kanske kan räkna ut...). Istället för några timmar med flyg, så blev det 28 timmars hemresa. Buss från London till Hannover, via Frankrike, Belgien och Holland. Därifrån tåg till Hamburg, där vi lyckades missa vår anslutning och istället fick ta buss till Puttgarden. Färja över till Danmark och slutligen regionaltåg från Rödby till Köpenhamn där vi kunde ta oss över via bron till Sverige. Väldigt trött idag, men när man väl är hemma så glömmer man snabbt all oro och stress som varit!!

Till helgen väntar flera loppisar, så förhoppningsvis fylls samlingen av UE-keramik på då :)

3 kommentarer:

  1. Blir riktigt avundsjuk på loppisen på Portobello Road, låter jättespännande. Tråkigt att hemresan blev som den blev.

    SvaraRadera
  2. Om man vill, kan man ju se det som att ni fick se nästan halva Europa istället för bara England... :)

    SvaraRadera
  3. Hm... är det inte en kanna i "Nature Study" (dekor Terence Conran) som skymtar längst nere till vänster på den nedre hyllan på hyllbilden? Och mer Midwinetr, gissar jag. Ja, ni fick ju se Europa i alla fall...

    SvaraRadera