söndag 29 augusti 2010

Ibland måste man...


....Gå utanför sin normala budget för keramikinköp! Ovanstående golvvas (märkt 2137, 47 cm hög) ifrån Ingrid Atterbergs serie "Negro" dök väldigt oväntat upp på en loppis/varuförmedling under semestern. Hade inte alls tänkt köpa något så dyrt, men efter väldigt mycket funderande och prutande så klippte vi trots allt till på vasen. Insåg att det inte kan finnas allt för många vaser i denna storlek kvar på marknaden, och dessutom i perfekt skick, så kändes dumt att missa tillfället när det gavs! Fick ner vasen från 2300 till 1700 kr. Inget fynd kanske, men vasen kommer pryda hemmet för lång tid framöver!! Dessutom har vi ju nu redan köpt det dyraste föremålet ifrån serien. Övriga inköp för att komplettera serien blir förhoppningsvis billigare :)

Hur resonerar ni? Gör ni många små inköp eller sparar och klipper till på ett stort föremål istället?!

15 kommentarer:

 1. Jag försöker spara ihop till dyrare föremål, men det slutar oftast med att jag bränner de pengarna på flera billigare saker. Jag tror det beror lite på vart man befinner sig i sitt samlande. För egen del så har det handlat mest om mängd under första året med bara ett par riktiga kvalitetsobjekt.

  Trevlig blogg för övrigt :)

  MvH
  Emil

  SvaraRadera
 2. Definitivt värt priset för golvvasen, den stöter man inte på så ofta...

  Oftast köper jag många billigare föremål, behåller de jag allra helst vill ha, säljer de jag inte vill ha kvar eller inte får plats med och köper ibland lite dyrare grejer på t.ex. Tradera, byter 10 grejer mot 1 kan man säga. Kan man mycket om mycket gör man alltid ekonomiska fynd som man kan handla för vid ett senare tillfälle. Min totala budget är ganska låg, men på detta sätt kan man ju köpa mer för samma pengar...jag köper och säljer inte egentligen för att göra en ekonomisk vinst utan för att ha råd med samlandet :-) Mitt enda problem är väl att jag samlar på lite för mycket saker, då blir det fullt oavsett hur man gör :-))

  SvaraRadera
 3. Den hade jag också köpt till det priset. Många av dem är skadade så det kan inte vara lätt att hitta en i fint skick.

  SvaraRadera
 4. Är det något man verkligen vill ha är det ju värt att betala ganska mycket! Jag gillar att "fynda" och få många saker för pengarna, men det ska ju vara bra saker så klart och det är inte alltid så lätt nu för tiden. Hittar jag tex en Prisma G kopp från Gustavsberg (som är det jag letar febrilt efter) så kan jag betala bra för den. Andra skulle väl tycka att jag är tokig för för mig är de värda mkt! :)
  Ni har gjort ett bra köp tyker jag! Den kan ni njuta av att titta på varje dag!

  SvaraRadera
 5. Både och. De sk. små inköpen sker på loppis, även om jag numera försöker undvika pynt utan hellre köper användbara saker.
  Annars köper jag hellre 1 bra sak än 10 halvdana som jag ändå kommer att tröttna på.
  Mao, kvalitet framför kvantitet...
  Tro mig! Ni gjorde en bra affären med vasen, inget köp som kommer att ångras!
  Grattis!

  SvaraRadera
 6. En stor golvvas från Uppsala-Ekeby finns definitivt på min önskelista. Om man som jag är uppvuxen i Uppsala är man van att väldigt många hade sådana golvvaser.

  SvaraRadera
 7. Du vet väl att det är en golvvas till i serien som går på minst 5000 kr...

  SvaraRadera
 8. Den är verkligen riktigt läcker. Förstår att den var värd att betala för.

  SvaraRadera
 9. Jag köper bara billiga småsaker men sammanlagt blir ju summan rätt stor så visst kunde jag valt att satsa på nån enstaka sån här fin grej istället.Jättefin var den och säkert ett bra köp !

  SvaraRadera
 10. Tack för alla era kommentarer!! Jag är nog ganska snarlik Herr Movarp - köper för att kunna sälja vidare, men lyckas sällan med detta :)

  Är ju ofta så att de stora fynden man gör - som skulle kunna bekosta något annat fint föremål - är svårast att sälja. Man vill ju gärna minnas (och berätta) om vilket fint fynd det var. Lite moment 22 det där...

  UE-samlarna - insåg när jag skrivit inlägget att jag varit något förhastad. Väntade bara på att någon skulle kommentera det :)

  SvaraRadera
 11. Jag köpte mitt första "lite dyrare" föremål på auktion i söndags. Även det en Negro, dock inte lika ståtlig som din och inte lika dyr.

  (Det kanske inte är dyrt i sammanhanget men mycket pengar att lägga ut, både när det gäller din vas och min skål)

  Läs gärna inlägget på min blogg!

  SvaraRadera
 12. Har läst inlägget!! Tycker att du gjorde helt rätt som passade på och klippte till!

  SvaraRadera
 13. Jag hade tagit exakt samma beslut som ni gjorde, bara att gratulera till den enormt vackra vasen!

  SvaraRadera