söndag 8 augusti 2010

Saknad del funnen...För några veckor sen hittade jag en udda kopp från Stig Lindbergs "Berså". Hade på känn att det nog skulle gå att hitta ett fat till denna på någon annan loppis och igår morse lyckades jag! Besökte loppisen i grannstaden (väldigt tidigt!) och kunde köpa inte bara det saknade fatet, utan även två mindre assietter till koppen för totalt 120 kr. Kanske inget superfynd, men tyckte ändå att det var prisvärt och framförallt värt mödan med att gå upp halv 6 en lördagsmorgon, när man har semester!!


Förra söndagen hittade jag ovanstående fina karott från Sven-Erik Skawonius serie "Fyris". Sen tidigare har vi ett uppläggningsfat ifrån samma serie, i samma färg. Har stött på dessa lite då och då på mina loppisrundor, men aldrig hittat någon till ett vettigt pris. När jag nu kunde köpa denna för endast 60 kr i perfekt skick, tyckte jag att det var dags att klippa till!!

Är dock fortsatt ont om UE-keramik på de loppisar jag besöker. Lite osäker på vad det kan bero på, men hoppas på ändring inom kort! Visst är det trist när det börjar bli glest mellan fynden till samlingen!?

6 kommentarer:

 1. Vilken underbar karott, mättade färger.

  SvaraRadera
 2. Hejsan hoppsan! Fyris samlar jag oxå på! Men vi dammsuger nog olika landsändar! Men jag håller med - jag hittar sällan vaser nu för tiden! Kanske 3-4 st om året.

  SvaraRadera
 3. Med tanke på att du bara gav 40 kr för Bersåkoppen så blev det sammantaget ett fynd. Jättefint.

  SvaraRadera
 4. Fyris var riktigt snygg, har inte sett den tidigare.
  Vi har också haft det knapert med fynd.

  Min mor och far har några UE föremål som jag skall fota nästa helg. Kanske kan du hjälpa till att ta reda på vad det är för något.

  SvaraRadera
 5. Lybtar - självklart kan jag hjälpa er med det! Maila bilder till min mail: ueblogg@gmail.com, så kan jag försöka identifiera föremålen!

  SvaraRadera
 6. Hei, godt funn! Bedre å finne de gamle enn de ny produserte kan jeg tenke meg. Det er jo en meget fin og populær serie.

  Lykke til med jakten på de du mangler :)

  SvaraRadera