söndag 12 december 2010

Grafika nr 2 - Ingrid Atterberg


Efter mitt första inköp från serien "Grafika" har jag hållit ögonen öppna för en komplettering av serien. Blev därför väldigt glad när jag hittade ovanstående vas att komplettera min samling med. Den stora vasen köptes som lampfot, men jag tycker att den gör sig bättre som vas. Var lite oroligt för ifall det skulle gå att ändra tillbaka till vas från lampfot, men gick utan problem!

Nu har jag vas nr 2083 0ch 2084. Återstår bara de två större (och tyvärr ovanliga och dyra) modellerna i serien. Efter att ha samlat UE-keramik i några år nu börjar jag inse att det främst är de lite dyrare serierna och modellerna som lockar. Inte riktigt säker på varför det blivit så, men antar att man hela tiden vill hitta nya utmaningar i sitt letande efter föremål...

Har ni märkt samma trend i ert samlande?!

8 kommentarer:

 1. Vansinnigt snygga vaser! Gillar verkligen det detaljerade mönstret i kontrast till den enkla svart-vita färgsättningen. :)

  Och jag håller med om det sista, jag började mitt samlande med fokus på att bara fynda billigt men börjar så smått bli mer selektiv och betalar gärna en del för saker jag verkligen vill ha.

  SvaraRadera
 2. Otroligt fina, både i form och mönster.

  SvaraRadera
 3. Sanslöst snygga!!
  Vilka storlekar finns de i?

  Tro mig, samlande blir bara dyrare och dyrare...

  SvaraRadera
 4. Shit så fina dom här var!!

  SvaraRadera
 5. Riktigt snygga! Hur höga är de?

  SvaraRadera
 6. Tack för alla snälla kommentarer!

  Katrin: De finns i fyra olika storlekar.

  Precis-en-sån: Dessa är 14 och 22,5 cm höga. Största vasen i serien är hela 45 cm hög!! Vore något att komplettera samlingen med!

  SvaraRadera
 7. Ja, man blir mer kräsen efter ett tag och är villig att köpa lite dyrare grejer när man nu hittar det! jag köper dock allt möjligt, en del för att finansiera det dyrare grejerna via försäljning. Jag kommer att sålla ut samlingen betydligt de kommande åren (tror jag :-) )

  SvaraRadera