lördag 26 januari 2013

Bumling nr 7 & 8...


Förra helgens stora Blocket-fynd var ovanstående Bumling-golvlampa. Sedan tidigare har jag hittat en del golvlampor, men aldrig någon i denna modell. Denna har den stora Bumling-skärmen om 40 cm. Kanske inte Atelje Lyktans mest eleganta lampa, men den pryder ändå sin plats. 250 kr kostade lampan...Jag kom på att jag missat att visa en Bumling som inhandlades i somras för några hundralappar på en loppis. Hade precis tapetserat om i köket och var på jakt efter en orange lampa som kunde matcha tapeten. Ovanstående Bumling passar exakt i färgskalan. (Tyvärr lite dåligt ljus för att ta bilder idag)

Räknade efter och insåg att jag totalt sett har köpt 8 olika Bumling-lampor genom åren, som visats här på bloggen (se kategorin "lampor" till höger). Alla har inte behållits, men en hel del används dock fortfarande och pryder hemmet...

Har ni någon favorit bland lampor som blivit dominerande?!

3 kommentarer:

 1. Åh så fina Bumling-lampor...och fin tapet i köket! Mitt bästa lampköp är en luxus-lampa med Metsovaara tyg.

  SvaraRadera
 2. Ja vi har vår favorit i kompisen Knubbling (bordslampa). Nu har vi två och skulle lätt kunna tänka mig en i varje färg :)
  Bumling golvlampa har jag aldrig sprungit på. 250kr måste vara ett bra pris?!

  SvaraRadera
 3. Nja, ingen särskild. Vi har mest ett hopplock av allt möjligt. Dock tycker jag det är svårt att hitta snygga och prisvärda (alltså billiga) golvlampor. Än så länge har vi faktiskt bara en, som vi fick av den kompis.
  Hade gärna haft en sån här!
  http://yoni.se/store/main.php?lang=se&page=more&cat=99&id=1670

  Vad gäller taklampor har vi desto fler, mest danskt förstås. Två semi-pendlar, en plastlampa, en Vilhelm Wohlert-Satellit och så en orange glaslampa från Asea. Så mycket mer har vi nog inte plats för... Fast jag är sugen på nån av de klassiska Le Klint-pendlarna.

  SvaraRadera