måndag 10 juni 2013

Två veckors fynd...


Ibland känns det som att man aldrig hittar något roligt, men när man börjar titta på vad man ändå hittar på sina loppisrundor blir man ganska snabbt övertygad om att det fortfarande går att göra roliga fynd. Så här års finns det ju fler loppisar än vad man hinner med. Har inte ens hunnit med att vissa min senaste inköp, så tänkte samla de senaste två veckornas olika loppisfynd i ett och samma inlägg. Först ut ett av de mest roliga...


Ovanstående vas av Berndt Friberg hittades i helgen på en bordsloppis. Den låg lite slarvigt nerpackad i en låda med en massa köksprylar. Såg något sticka upp som kändes bekant och fiskade förvånat upp denna studiovas från 1954 (om jag tolkat stämpeln X rätt). 25 kr var priset...


Hos samma säljare hittade jag även den stora "Linda"-figuren av Dorothy Clough. Har haft en likadan tidigare, men då den visade sig ha ett litet nagg har den sålts. Kul att nu kunna komplettera med ett exemplar i perfekt skick. Även denna kostade 25 kr.


Jag har även hittat lite udda lampor, som jag av någon anledning känt mig tvungen att klippa till på. Ovanstående lampa hittades för en tjuga förra helgen. Saknar dessvärre märkning, men finns kanske någon kunnig läsare som känner igen den?


Dessa båda lampor hittades i helgen för 30 kr paret. Gillade att det var ett komplett par som kan passa fint i ett fönster eller över ett sideboard. Även dessa saknar helt etiketter eller märkning.


Slutligen vad som troligen är en IKEA-lampa från 70-talet? Fick ge en tjuga för den på en bakluckeloppis. Nu har vi ju redan en orange Bumling, annars hade den gjort sig fint i vårt kök med orange tapet.


Det har även blivit några UE-fynd. Ovanstående två vaser från Anna-Lisa Thomson hittades förra helgen. Den vänsta (Adria) är en dubblett, men för 10 kr fick den ändå följa med hem. Högra vasen vet jag inte vilken serie den tillhör, men är helt säker på att det är en ALT i alla fall. Fick ge 30 kr för den.


Ytterligare en dubblett är ovanstående "Sagina"-krus av Mari Simmulson (märkt 4454, från 1959). Är inte ofta jag lyckas handla upp exakt alla kontanter jag tagit med mig till en loppis, men förra helgen lyckades jag med det. Kom över en nytillverkad Stringhyllekombination (två golvgavlar, två vägggavlar, 6  vita hyllplan samt en String Plexi Pocket i vitt) för totalt 1000 kr på en bakluckeloppis, men då tömdes i stort sett samtliga reserver. Kvar i plånboken fanns bara 12 kr, men det räckte för att även fynda ovanstående vas :)


Förra helgen hittade jag ovanstående barntallrik ifrån serien "Ornamin" av Stig Lindberg (Gustavberg) för en femma. Lite sliten, men kunde inte motstå den karakteristiska "Lindberg"-designen på ansiktet.


Några nya kaffekoppar till samlingen av udda koppar har det även blivit. En Gefle-kopp med Olle Eksells välkända "Mazetti"-ögon på inhandlades förra lördagen för en femma. Samma dag hittade jag även en udda "Solros"-kopp av Lillemor Mannerheim för Gefle för en guldpeng.


Denna helgens mest oväntade fynd var ovanstående solglasögon. Efter att min lille son lyckats få tag på mina tidigare solglasögon i bilen och glatt lyckats knäcka båda skalmarna har jag varit på jakt efter ett par nya. I lördags var solen så stark att jag bestämde mig för att bara köpa vilka billiga solglasögon som helst för att få lite skugga för ögonen. Kolla runt lite snabbt vid de bord jag stod vid och fick syn på ett par Ray-Ban kopior. Priset var endast 20 kr så det kunde det vara värt, tänkte jag. När jag dock betalat och skulle sätta på dem insåg jag att det inte alls var ett par kopior, utan istället ett original från ev 60-/70-talet. Kan inte något alls om gamla vintage solglasögon, men av tyngden att döma verkar de eventuellt vara tillverkade av bakelit? Kan det stämma? De är i alla fall märkta med "Wayfarer II" och B&L Ray Ban USA. Ett lite oväntat fynd :)

Man kan sammantaget konstatera att det blir en hel del udda inköp på endast två veckor. Vilket gillade ni bäst?!
8 kommentarer:

 1. Alla fynd är ju fina så det är svårt att välja favorit, gillar lamporna och Mari S vasen, och Clough-tösen är jättesöt =)

  SvaraRadera
 2. Grattis till fina fynd! Din Friberg är fantastisk,

  SvaraRadera
 3. Fribergen är ju fantastisk, det andra är väl mer vanligt att hitta på loppis. Men Friberg med studiohanden är verkligen inte vanligt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag var ganska överraskad när den dök upp :) Glatt överraskad dock...

   Radera
 4. Jessica i Malmö13 juni 2013 17:06

  fattar inte vad det är för bra loppisar du hittar till :) jag som bor i samma stad hittar aldrig några sådana fina fynd till de priserna. är väl något mer orutinerad antar jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha...har nog bara haft lite tur sista tiden. Denna helgen hittade jag inte något, så går upp och ner. Bara att fortsätta leta så springer man på något riktigt kul till slut!

   Radera