söndag 2 september 2012

Helgens loppisfynd...


Denna helgen har jag hunnit med både en tur till Österlen och ett besök på "Suckarnas gång" samt en runda på bakluckeloppis. Hittade lite olika föremål, som jag tänkte visa här. Först ut är ett kul fynd. En kanna av Signe Persson-Melin. Märkt undertill med Signes stämpel samt texten "Original - Signe Person-Melin Sweden". Tyvärr har kannan ett nagg, men för 20 kr så tyckte jag ändå att den kunde vara värd att köpa.


Jag hittade även en kruka formgiven av Signe-Person Melin för Steninge. Fick ge 5 kr för denna.


För en gångs skull så blev det även lite UE-keramik. Den största vasen ifrån Mari Simmulson serie "Hedenhös", märkt 4305, hittades på bakluckeloppisen för 40 kr.


På "Suckarnas gång" i Simrishamn fyndades två Ekeby-krukor, som förvisso är dubbletter i samlingen. En "City"-kruka av Hjördis Oldfors samt en icke-namngiven UE-kruka . Bägge krukorna är storlek 4, d v s största storleken på krukorna. Hade turen att gå förbi en säljare precis när hon packade upp dem. Börjar bli allt svårare att hitta UE-krukor, framförallt stora, på loppisar. Fick ge 20 kr/st för dessa.


Jag klippte även till på en glasvas, med en tillhörande glasboll. Misstänker att denna inte är original, även om säljaren bestämt hävdade att så var fallet. Vet inte vem som tillverkat vasen, och kan inte hitta några stämplar heller?! Kanske någon kunnig läsare som kan hjälpa mig? Vasen och den lilla Rörstrand-krukan kostade 25 kr tillsammans.

Uppdatering: Glasvasen kommer ifrån Holmegaard glasbruk och ingår i serien "Carnaby"

På det stora hela en härligt loppishelg med blandade fynd. Vilket gillade du bäst?!

11 kommentarer:

 1. Vilka fynd!!! UE-krukorna i den storleken var ju ett riktigt bra kap! De skulle jag behöva!

  SvaraRadera
 2. Krukan till höger är inte en Risto. Det mönstret är mer "taggigt". Är det Upsala-Ekeby överhuvudtaget? Tycker att den är för lik City-krukan för att de ska komma från samma fabrik. Men den är fin, den också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du upptäckte mitt misstag!

   Radera
 3. Jodå, den till höger är också från UE och är tillverkad för Turitz & Co. Hjördis Oldfors har formgivit den. Risto är mkt riktigt "taggig" och väldigt snygg men den här är inte dum den heller :)

  SvaraRadera
 4. Lurigt det där med krukorna som liknar Hjördis City...jag har nämligen hört att Risto skulle vara ritad av Taisto Kaasinen...men som vanligt har man ju inga handfasta bevis! I alla fall så är Risto märkt "Risto" under krukan.

  SvaraRadera
 5. City och Risto är ju såååå snygga. Vilket toppenfynd.
  Om du skall avyttra någon/några så hojta till ;)

  SvaraRadera
 6. UE-krukorna är ju givetvis favoriterna. Även om jag gillar Signe Persson-Melins rustika tekanna också.

  SvaraRadera
 7. Den vita glasvasen med kula är Holmegaard Carnaby; ett riktigt bra klipp! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för hjälpen med att identifiera den! Hade på känn att det kunde vara något sådant...

   Radera
 8. Krukor och sådant är inte riktigt min grej, men hade inte tackat nej till den vackra vita vasen Holmegaard. Läcker!

  SvaraRadera
 9. Skulle du vilja skiljas från dessa två så hör av dig never_mind_me@hotmail.com ;)

  SvaraRadera