onsdag 12 september 2012

Ovanlig "Paprika"


För några veckor sedan hade jag turen att upptäcka ovanstående vas på Blocket, bara några minuter efter att det lagts ut. Säljaren bodde inte i närheten, men som tur var har jag en kompis som råkade bo väldigt nära säljaren och som kunde ställa upp och hämta vasen.

Den vita "Paprika"-serien är relativt vanlig, även om vissa modeller i denna serie är svåra att hitta. Den gröna "Paprika"-serien är däremot desto mer ovanlig. Antagligen för att de flesta som köpte vaser på 50-talet föredrog den brun/vita dekoren. En grön i just denna modellen har jag aldrig tidigare sett.


Vasen saknar nummermärkning, men då den är ca 55 cm hög så bör det vara modell 1032 som tillverkades 1948-53. Är dock inte helt säker på detta. Tycker nämligen inte att formen på vasen helt överensstämmer med den som Grödinge visar på sin hemsida. Jag har forskat lite och hittat en gammal arkivbild från "Digitalt Museum" där jag tror att min vas förekommer. Denna bild har dock ingen information om ifall det är någon unik vas på bilden eller ej.


Oavsett vilket så är jag väldigt glad över att kunna utöka min samling av "Paprika"-serien med en till golvvas. Totalt har jag nu 5 olika vaser i serien, men skulle gärna komplettera med några till!


Roade mig med att jämföra vasen med några andra golvvaser som jag har. Även om de är stora så bleknar de i jämförelse med det senaste tillskottet! En riktig pärla i samlingen!

9 kommentarer:

 1. Grattis till det underbart vackra fyndet! Vet ju inte vad du gav, men du har säkert gjort ett jättefynd iallafall. Är ju inte så vanliga så...

  Riktigt läcker!

  SvaraRadera
 2. Wow, grattis! Den var ju riktigt snygg. Paprika är ju lite uttjatad, så den här gröna dekoren och den ovanliga formen föredrar jag nu framför den vita.

  SvaraRadera
 3. Riktigt snygg, roligt att hitta något annorlunda .

  SvaraRadera
 4. Fräsigt!
  Den här har jag aldrig sett tidigare! Det var kul att se.

  SvaraRadera
 5. Vilket härligt fynd!! Och kul att se att Blocket kan leverera fortfarande, har varit dåligt med bra Ekebyfynd här norröver den senaste tiden.

  SvaraRadera
 6. Jag har sett flera gröna paprikor på mässor, men inte denna stora. Målet är kanske att få hela serien i grönt!

  SvaraRadera
 7. WOW! Vilken underbar vas. Jag är golvad. En av mina favoritvaser. Med glasyr i min favoritfärg grönt. Kan inte bli bättre än så. GRATTIS!
  Tack för den fina kommentaren på min blogg :-)

  SvaraRadera