söndag 9 september 2012

"Nya" utemöbler...


Under hela sommaren har jag letat med ljus och lykta efter utemöbler till trädgården. Då huset är från 60-talet, så ville jag gärna hitta ett möblemang som passade till huset. Tyvärr har jag lyckats bli samtal nummer två lite för många gånger (bland annat missade jag en Grythyttan-grupp med bord och 7 stolar för 750 kr...). Frestar på nerverna...

Men till slut så lyckades jag för någon vecka sedan! Kollade Blocket och bara någon minut tidigare hade en säljare lagt upp ovanstående möblemang. 400 kr för hela gruppen inklusive bord. Ringde direkt och hade turen att vara först! Hämtade alltihop på studs!

Är rätt säker på att möblemanget inte är ett Grythytttan, men om någon läsare vet vem som kan tänkas ligga bakom så får ni gärna skriva en kommentar! Uppdatering: Tack Daniel för din kommentar. Bordet och stolarna är troligen tillverkade av KWA och modellen heter i så fall "Holmsund".

4 kommentarer:

 1. Vad roligt!
  Det gäller att hålla koll på Blocket...
  Riktigt fina möbler.

  SvaraRadera
 2. Blocket är guld!

  Jättesnygg och häftig grupp. Förstår att du är nöjd med ditt köp, det skulle jag också varit.

  SvaraRadera
 3. Företaget kan hetat något annat innan, men nu heter det iallafall KWA och modellen heter Holmsund. KWA började tillverka utemöbler redan 1946 och modellen säljs fortfarande på t ex K-rauta. Antar att det redan då var ett billigare alternativ till Grythyttan. Nu kostar en stol 1200kr!
  Möjligheten finns givetvis att möblerna tillverkades av flera tillverkare, det kan jag inte svara på.

  SvaraRadera