lördag 20 oktober 2012

Blandade inköp...


Kom på att jag missat att lägga upp en hel del loppisfynd från senaste månaderna, så här kommer en blandad kompott av inköp. Ovanstående två UE-vaser, "Spiral" av Ingrid Atterberg och klyfvasen av Anna-Lisa Thomson hittades på en liten bakluckeloppis. Var egentligen på väg därifrån, när jag bestämde mig för att stanna hos en säljare som verkade ha lite finare saker, och just då plockar han fram Spiral-vasen. 100 kr för en felfri Spiral-vas kändes som ett enkelt köp, även om den blev en dubblett i samlingen....Har ofta sprungit på blomsterställningar liknande den ovan, men inte köpt dem för att jag tyckt att priset varit för högt, samtidigt som jag är osäker på ifall vi verkligen kommer använda dem. Men, när jag hittade en för 10 kr så tyckte jag att det var dumt att inte klippa till. Om inte vi vill ha den, finns det säkert någon annan som vi kan ge den till.I en av "skräplådorna" utanför en second hand/antikaffär i stan hittade jag ovanstående vildsvin (nr 6004) ifrån Taaisto Kaasinen serie från 1954. Finns ett litet nagg, men för 10 kr så tyckte jag ändå att det var ett fynd.


Den lilla väggtavlan är även den formgiven av Taaisto Kaasinen. (nr 6047). Den ingår i en serie på totalt 8 olika motiv från "Sagoland". Just denna heter "Hans & Greta". Utöver dessa 8 så gjordes också åtminstone 4 liknande motiv för Åhlén & Holm. Denna hittades på en torgloppis för 10 kr för ett tag sedan.Vasen ovan ingår i serie som Upsala Ekeby gjorde för Åhlén & Holm. Jag har inte lyckats tyda stämpeln under så vet faktiskt inte vem som är ligger bakom serien. Hoppas att Benny från Porslinsbloggen kan hjälpa mig med det detta, då jag vet att han har föremål ifrån samma serie. Vasen hittades hos en allit-i-allo säljare för 20 kr. Även denna har tyvärr några mindre nagg...Ovanstående två blomkrukor hittades på en torgloppis hos en trevlig säljare, som jag brukar köpa av. Den vänstra "Iris"-krukan av Mari Simmulson var ett nytillskott till min samling av krukor. Den högra "Gunilla"-krukan finns det däremot flera av i samlingen sen tidigare. Vill minnas att jag fick ge 50 kr för paret.Jag har faktiskt inte tidigare besökt ställen som Myrorna, Erikshjälpen m m eftersom jag varit helt övertygad om att det är omöjligt att fynda där. Men för någon vecka sedan råkade jag passera ett sådant ställe precis när de öppnade mitt i veckan. Svängde inom och lyckades faktiskt fynda ovanstående skål ifrån "Entré"-serien från Rörstrand för endast 25 kr. Förstår inte hur denna skål i perfekt skick lyckats slinka emellan deras annars ganska kunnig personal. Men var bara att tacka och ta emot...;)Slutligen så tänkte jag visa en liten komplettering av min samling av Marianne Westman burkar. Hittade en mindre variant av syltburken, som jag visat tidigare, på en bakluckeloppis för 10 kr. Även denna saknade tyvärr lock, men hoppas hitta dessa på någon av mina loppisrundor.

När man gör ett sådant här samlat inlägg inser man att även om man tycker att man sällan hittar något, så blir det ändå en del med tiden. Vilket föremål är er favorit?!


13 kommentarer:

 1. Oh så mycket fint ni hittat! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Jag blir alltid så imponerad av hur mycket vackra saker ni hittar!
  Och alltid kvalitets saker, inget skräp. Bara fina vackra saker som jag själv skulle kunna tänka mig att köpa.
  Mina favoriter är nog Spiral vasen eller någon av syltburkarna.
  Grattis till alla era fina fynd.

  SvaraRadera
 3. Grattis till underbara fynd!!!

  SvaraRadera
 4. Wow vilka fynd! Skulle inte ha nåt emot att hitta de där syltburkarna...och inte vaserna heller för den delen. Loppis är verkligen härligt!

  SvaraRadera
 5. Mycket fina grejer! Jag blir som vanligt avundsjuk på att du lyckas hitta såna kvalitetsgrejer, det finns bara enstaka grejer här vad gäller keramik...

  Den där serien från UE ja, den är ju okänd även av experterna, jag har lyckats komplettera Gysinges lista med några nummer, för de syns på mina fat/skålar, men det hjälper inte eftersom inte ens de har identifierat seriens skapare...Simmulson eller Oldfors är vi ganska överens om.

  Eftersom jag har 3 delar i serien så skulle jag ju väldigt gärna vilja komplettera med en vas också, så om du kan tänka dig sälja eller byta bort den skulle jag bli glad! Det spelar ingen roll om det är naggar. Hör gärna av dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för den kompletterande infon!! Maila mig på ueblogg@gmail.com så kan vi fundera ut något roligt byte som vi bägge blir nöjda med!

   Radera
  2. Jag har mejlat!

   Du vet förresten att jag bytt adress för bloggen? Numera hittar du mig på http://www.porslinsbloggen.se

   Radera
 6. Jag har egentligen bara en liten Entré-skål (som egentligen är en kopp), men jag hade gärna haft fler. Några planer på resor norrut? Vi gör oss av med stor del av vår "samling" så då kan ni komma förbi och köpa grejer till loppispriser. Allt jag slipper lägga upp på Tradera är jag tacksam för.
  Dock har vi väldigt lite kvalitetsgrejer från Upsala-Ekeby, men en del annat kul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska faktiskt till Göteborg på imorgon, men blir lite för tight att hinna svänga inom er. Dessutom borde jag ju knappast köpa mer grejer...

   Radera
 7. Hallå!
  Det är inte så att du skull kunna tänka dig att göra dig av med Iris-krukan :-) Jag har intensivt letat efter den och skulle bli överlycklig om du sa ja?
  Här är kompisarna:
  http://manganiadulskadeolitetill.blogspot.se/2012/02/fredagsgodis-iris.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att du gärna vill komplettera din samling, och eftersom jag endast har ett föremål i serien så säljer/byter jag gärna krukan. Maila mig ueblogg@gmail.com.

   Radera
 8. Fantastikt vilka fynd du har gjort. En Entre till det priset. Vansinnigt :)
  Ibland kan man hitta andra krukor som inte är MW med teaklock som inte kostar många tior. Så har jag gjort och snott locken från dem och sedan sålt eller skänkt bort resten.

  SvaraRadera
 9. Åååh, Iris-krukan är magiskt vacker!

  SvaraRadera