söndag 14 oktober 2012

Moderna i Brösarp 2012


Har i flera år tänkt besöka "Moderna" i Brösarp, men av någon anledning aldrig kommit iväg. Förrän i år! I fredags begav sig familjen av till Brösarp och den mysiga lilla mässan. Vi är ju inte bortskämda med en mängd olika antikmässor i Skåne, framförallt inte med fokus på retro, så var extra roligt att kunna gå i år. Totalt fanns det ett 10-15 olika utställare, så mässan är inte så stor. Däremot är kvalitén väldigt hög och tempot lite lugnare än på större mässor.

Här kommer några smakprov på vad som erbjöds:

Prisbilden var av förklarliga skäl ganska hög på mycket av föremålen och tyngpunkten hos de flesta utställarna låg på möbler. Detta till trots så hittade jag ändå några fynd som jag klippte till på:Två "Spisa Ribb"-tekoppar med en assiett inhandlades för 150 kr. Fanns två små nagg på kopparna, men jag tyckte inte att det var något som störde.


Det roligaste inköpet från mässan blev ovanstående skål (nr 5040) ifrån Hjördis Oldfors serie "Pingvin" från 1954. Var bland det första jag såg när jag kom in på mässan och för 200 kr räknar jag det som ett riktigt fynd! Kul också att kunna få komplettera mitt tidigare ensamma krus ifrån serien.

För den som blir sugen på att besöka mässan så håller den öppet även idag, söndag, till och med klockan 16...

5 kommentarer:

 1. Har precis lagt ut en Rosentahlvas på Tradera med samma svart-vita. Man härmade nog varandra lite på den tiden också !!

  SvaraRadera
 2. fasen, jag kom inte dit i år. trevligt att se en liten rapport från brösarp!

  SvaraRadera
 3. Jag har velat komma dit sedan mässan startade. Men jag inser att det inte är värt att åka så långt för att se så lite. Trots att det är många fina saker så har man nog tittat klart på en halvtimme.

  SvaraRadera
 4. Har också länge velat åka dit, kanske får man kombinera det med lite andra Skåne-sevärdheter eller kompisar att träffa.
  Det är dock roligt att se att det är mer fokus på möbler, föredrar det än de allmänna "retro"-prylarna. Dock skulle jag nog inte ha råd med något...

  SvaraRadera
 5. I bloggen Precis en sån så visar ju Carina vad man kan göra med naggade koppar. Hon har planterat små blommor där i. Jätte fint tycker jag att det blev...

  Kul med så många fina möbler.

  SvaraRadera