söndag 26 april 2009

Nostalgi och eld

Med ett strålande väder och ett fullspäckat loppisutbud så har söndagen varit lyckad!! Började morgonen med en torgloppis och kom över några roliga föremål.

Först ut är en UpsalaEkeby-vas formgiven av Mari Simmulson för Åhlén & Holm. Är stämplad 43130/352M undertill. Har försökt hitta den i UE-boken, men finns ej listad där. Ser dock ut att vara formgiven under 60-talet. Blev min för endast 10 kr.


Nästa fynd blev en fin stor skål från "Blå Eld", formgiven av Herta Bengtsson för Rörstrand 1951. Sen tidigare så har jag en liten sockerskål i serien, som jag och frun verkligen gillar. Blev riktigt glad över mitt fynd för 30 kr!! Var bara att klippa till!!

Slutligen så fick jag lite nostalgi när jag såg den bekanta sparbössan!! Är uppvuxen med en sån här, som man ofta har försökt skaka pengar ur!! Fick den för endast 10 kr, så gick inte att stå emot. Skall sparas för framtida behov :)

Efter lunch så besökte jag och några bekanta en mysig gårdsloppis, som verkligen var trevlig. Inte den vanliga hetsiga och ouppfostrade attityden som annars kännetecknar loppisar i min trakt. Utbudet var kanske inte så jättestort, men några små fynd blev det ändå.

Två stycken UE-föremål. Dels en liten blå vas, märkt 379 och formgiven av Anna-Lisa Thomson 1944. Det lilla fatet kan jag tyvärr inte tyda någon stämpel på, endast "Ekeby". Någon som har någon idé kring vem som kan ha formgivit?

Hittade även en tjusig lampa, som kommer matcha gårddagens golvlampa. Etikettmärkt med ES Horn A/S inne i lampan. Googlade lite på detta och kom fram till att lampan är tillverkad av en dansk lamptillverkare från Aalestrup. Vet dock inte exakt när lampan formgivits. Kostade endast 10 kr, vilket känns som ett fynd för dansk design :)

Trevlig helg!!

3 kommentarer:

 1. Fina grejer! Blå Eld var ju ett fynd och likaså lampan (nästan sanslöst billigt!). Den sistnämda var ju riktigt fin också!

  Maris-vasen får du skicka informationen till Grödinge, dom blir säkert glada att kunna komplettera!

  SvaraRadera
 2. Tack!

  Ja, jag hade tänkt höra av mig till dom. Inväntar lite andra Å&H-föremål, så skall skicka allt på en gång...

  SvaraRadera
 3. Visst är det roligt när man hittar grejer som man blir nostalgisk över för att man känner igen dem ifrån sin barndom?! Jag förstår precis varför du köpte sparbössan, jag hade också gjort det. Fina övriga fynd också!

  SvaraRadera