måndag 6 april 2009

Våren är här...Det börjar bli dags för balkongsäsongen, och med den, fina krukor. Tyckte det kunde vara kul att visa vilka krukor som hunnits samlas ihop under vinterns loppisbesök och som nu skall fram och här är resultatet.

Översta raden från vänster till höger ovan: Steningekruka (modell okänd), Ekeby el Steninge (modell okänd), Ekeby (Bellakrukan nr 3), Ekeby (Wasakrukan nr 4)

Undre raden från vänster till höger: Ekeby (Sveakrukan nr 2), Ekeby (Gunillakrukan nr 2), Steninge (modell okänd, Steninge (modell okänd).Bild ovan från vänster till höger: Rörstrand (modell okänd), Bo Fajans(Eleganta), Ekeby (Juno), Okänd tillverkare, Ekeby (modell okänd - endast "Ytterkruka" enligt UE-boken).

8 kommentarer:

 1. Det var en fin samling! Blev speciellt förtjust i Ekeby (Sveakrukan nr 2.
  Det är härligt när man kan ta sig utomhus och njuta av vädret. Själv har jag haft premiär på glasverandan idag..., med uppkavlade byxor och med kaffekoppen i handen... Härligt!

  SvaraRadera
 2. Det var faktiskt en härlig samling med krukor du samlat på dej!

  SvaraRadera
 3. Vilken fin samling! Vasakrukan och Sveakrukan nr 2 var allra finast tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Snyggt jobbat! Varför har jag inte tänkt på att köpa krukor under vintern?

  SvaraRadera
 5. Är inte den högraste vita i andra raden på översta fotot "Lena" av Sven Erik Skawonius för Upsala Ekeby?

  SvaraRadera
 6. Jag trodde också det, men den är märkt "Steninge" i botten. Har totalt 3 st likadan krukor i olika storlekar och samtliga är märkta "Steninge" i botten.

  Är ju dock väldigt snarlik "Lena" som finns på bild på www.upsala-ekeby.com.

  Antar att de olika tillverkarna sneglade en hel del på varandras populära modeller.

  SvaraRadera
 7. Jag har flera varianter på den grårandiga krukan med slalom dekoren. Du anger att det är en Steningekruka men inte en enda av mina krukor är märkta. "Gissar" du eller har du "bevis" för att det är Steninge?

  SvaraRadera
 8. Hej "Anonym"!

  Stämmer mycket riktigt att denna modell saknar stämpel undertill. Är samma på samtliga mina i denna modell (har några olika färger). Informationen kring krukan har jag hämtat från denna länk

  http://www.precisensan.com/antikforum/showthread.php?t=10436&highlight=Kruka&page=3

  från forumet "Precis-en-sån". Kan såklart inte garantera uppgiften kring Steninge, men var härifrån jag hämtade den i allafall.

  SvaraRadera