onsdag 21 juli 2010

Fynd från Sopstationen...


....låter kanske inte så roligt, men är faktiskt väldigt trevligt. Tanken är att sådant som folk vill bli av med, men inte kasta, lämnas till just "Sopstationen" som sedan säljer detta i sina lokaler i stan. En kanske inte helt revolutionerande tanke, men nog så trevlig!

Har besökt butiken flera gånger, men sällan hittat något. Var därför säkert 6-7 månader sen jag senast besökte butiken, men häromdan fick jag ett infall och cyklade inom på väg hem från jobbet. Skulle visa sig vara ett lyckodrag. Ovanstående vas fyndades för endast 65 kr. Ingår i serien "Moon", märkt 4233 och är ca 19 cm hög. Formgavs av Mari Simmulson 1956.


Hittade även ovanstående lampa - Semipendeln (som jag även har en av sen tidigare). "Semipendeln" formgavs av Claus Bonderup & Torsten Thorup 1967. Fick ge endast 75 kr för lampan, som är hela 60 cm i diameter.

Trevliga och oväntade (!) fynd är alltid uppskattade, även om just lampan gjorde cykelturen hem genom en blåsig stad något besvärlig. Är ett otroligt vindfång i de där lamporna...

4 kommentarer:

 1. Så snygg den är, har ju en likadan, men halsen är kapad tyvärr...suktar svårt efter en hel!

  SvaraRadera
 2. Vad gör man inte för ett fynd!
  När jag var 14 år cyklade jag genom hela staden med en apoteksflaska i jätteformat som jag köpt för 1:- av apotekare Lindblad. Spiritus concentrat.

  SvaraRadera
 3. Är det "äkta" Semi eller Ikea?

  SvaraRadera
 4. Läcker lampa. Priset var ju toppen.

  Skaffaren: vilken rolig grej. Har du kvar flaskan?

  SvaraRadera